Szted normális a doktornő?
Az a baj a sok hülye marokszámra szedi a gyógyszereket és csodálkoznak, hogy egy idő után rezisztens lesz az adott vírus.
Ha minden hülye egy kis megfázásra, torokfájásra antibiotikumot kapna, akkor már rég supervírusok lennének mindenhol. Persze a magánnak az a célja, hogy kiszolgáljon, hogy legközelebb is hozzájuk menjél. Tömjed csak a gyógyszereket, hisz az egészséges páciens egy elveszített ügyfél.
Remélem 2 szem cukorka után is megy az inzulin szuri, biztos ami biztos alapon.
"Időnként elmegyek az orvoshoz, és megvizsgáltatom vele magam, mert az orvos is élni akar. Aztán elmegyek a gyógyszertárba, és kiváltom az orvosságot, mert a patikus is élni akar. Aztán a gyógyszert a csatornába öntöm - mert én is élni akarok."
Mark Twain
Nem kell mindenre gyógyszert szedni.
Torokgyulladásra a megoldás a nedvesen tartás. Tessék inni, cukrot szopogatni, mert a nyál is segít, a méz pláne, emrt szuper jól bevonja a nyálkahártyát. Semmi jéghideg, semmi forró, semmi alkohol, semmi fűszeres, sőt, a mentolos sem ajánlott, mert szárít, és csak fokozza a fájdalmat.
AB teljesen felesleges, ha nincs jele bakteriális felülfertőzésnek.
#4 Mintha nagyapám írta volna, csak ő nem a csatornába öntötte, hanem kidobta a kukába a gyógyszert.
Az antibiotikum felfedezése után volt egy rövid időszak, amikor a patikában, mint a vitamint meg lehetett venni az antibiotikumot, sokan univerzális csodaszerként használták, aztán elég hamar rájöttek, hogy nem annyira jó így, ezután kezdték el, hogy csak orvos írhatja fel. Gyakorlatilag két dologra lehet antibiotikum felírni: bakteriális fertőzésre és alapbetegség melletti fertőzésre bakteriális felülfertőződés ellen. Én például gyerekként kaptam antibiotikumot szívkamrai sövényhiány miatt minden fertőzésre, mert a kardiológusok indokoltnak látták a bakteriális felülfertőződés megelőzését. De biztosíthatlak arról, hogy nekem nem volt nagy öröm...
Hogy normális-e? Nem.
Nagy biznisz a gyógyszer.
Ez akkor vált világossá, amikor a férjem tavaly beteg lett. Megfázás, torokfájás, hőemelkedés. Ő utálja az orvoshoz járást. Nem ment, én vettem a patikában aspirin pluszt, coldrexet. 7500 forintot fizettem.
Pár hónappal később én is beteg lettem. Nekem írt ki a doki azi sandozt, valami karamellás ízű gyulladáscsökkentő granulátumot, olyasmi mint az ACC, meg optalgint. 3000Ft-ot fizettem.
"Sztem" normális.
Ugyanis az antibiotikum az baktériumfertőzésre való! Neked meg nyilván nem az van, tehát erre hatástalan.
Ha pedig sokat szeded, vagy rosszul, abból ellenálló baktériumok lesznek, amire már nem hat többé!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!