Amikor valami megírja egy csalódását, hogy valaki csak kihasználta, rosszul bánt vele, nem azt kapta (egy romantikus kapcsolatban), amit ő adott stb., miért az a válasz sokszor, hogy "majd jön valaki, aki a tenyerén hordoz, "majd rád talál az,aki...?
Dehogy. Sokan nem találnak rá, nincs ez megírva. Nettó szerencse..
Ezekkel a mondatokkal csak vigasztalni szeretnének téged, és ezzel nincs is semmi baj.
Ezek tét nélküli bullshitek. Pont mint az engedd el, meg az ignoráld, stb.
Pontosan a hogyan hiányzik belőle, az eszköz. Hogy ezeket hogyan csináld, hogyan érd el.
Mást nem tudnak írni, mert egy teljesen idegen ember vagy a számukra, nem vállalnak semmilyen felelősséget.
Sajnos az itt lévő emberek nagy része csak panaszkodó, nem problémafókuszú.
Én hiába írom, hogy előbb fel kell dolgozni szakemberrel azokat a traumákat, amik ebbe az állapotba hozták a kérdezőt, ezen valahogy mindenki tùlgörget, nem reagál. Pedig ez az igazság. Rengeteg helyzetben.
Idegenek egyszerűen nem ismernek téged.
Az életeddel kapcsolatos kérdésekre vagy neked magadnak kellene a válaszokat tudni, vagy a közvetlen környezetedbenlk, de semmiféleképpen nem az internet idegen népének. Mert nem ismerjük egymást
Szenvedsz a munkahelyen, én meg azt írom hagyd ott. Lehet következő hónapban éhenhalsz.
Rossz a kérdés sajnos.
Inkább a kérdés helye rossz. FB-csoportokban olvastam ma is épp egy ilyen választ. De konfliktustól félve nem merem az illetőtől megkérdezni, szerintem támadásnak venné. De lehet, hogy mégiscsak megpróbálom.
De lehet, aki ilyeneket ír, saját tapasztalat miatt írja. Vele egyszer rosszul bánt valaki, aztán meg tényleg eljött az, aki jól és emiatt azt gondolja, mindenkivel ez történik. Az esély legalábbis megvan rá.
Nesze semmi fogd meg jól közhelyek, vígasztalásnak szánva. Csak ezek valóban nem a problémamegoldásról szólnak, szimpla nyugtatások és mentális simik. Erre is rá lehet szokni, és akkor idővel az adott ember sorra ront el mindent, majd jön panaszkodni, és várja a figyelmet, vígaszt. Szerintem ez igen rossz irány.
A valódi problémamegoldás és segítség az lenne, hogyan tudsz felülemelkedni azon ami történt, hogy kevésbé fájjon, és minél előbb helyrerázódj. Szóval ehhez segítség, ebben tanács. Sőt továbbmegyek, hogyan lehetne az ilyet a jövőben elkerülni, miben és hogyan tudnál fejlődni hogy ne kerülj ilyen méltatlan helyzetbe legközelebb. Persze sokan erre tényleg nem kíváncsiak, vagy még rádsütik lelketlen vagy, a vígasztalás az egyetlen ami segít stb. Közben sokszor pont az csak arra elég, hogy újratermelődjön később is a probléma. Mintha valaki folyton elesne lógó cipőfűzőjében, és te mindig fájdalomcsillapító gyógyszert adnál neki, ahelyett hogy megtanítanád hogyan kell jól megkötni a cipőfűzőt, hogy ne oldódjon ki. Egyszer is elég lenne, a probléma onnét megszünne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!