Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem értik meg, hogy ha...

Miért nem értik meg, hogy ha nem tudok külföldi nyelvet, nem megyek külföldre?

Figyelt kérdés
Van pár haverom akik elhívtak külföldre, de én mondtam nekik, hogy nem, mivel semmi nyelvet nem tudok, nem fogok senkivel értetlenkedni. Erre, hogy "mi majd fordítunk" magyarán ha isznak pl. kezdik a baromkodást én meg vigyorgok ha nem értem mi van. Rajtam nevetnek, hogy én sosem voltam külföldön.. sajnos diszlexiás vagyok és képtelen (szóismetlés ) vagyok megtanulni nyelvet, szavakat felejtek el, nem érdekel, kényszer, szégyellem is, de szerintem ez nem vicces.
szept. 4. 19:43
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Nyaralni, olyan kínos, hogy nekem még az álítólagos "világ legkönnyebb " nyelve sem megy.. olyan undorító kiejtésem van. Szívesen járkálnék mindenhova, de így nem.

#10 sajnos én semmihez nem értek, így ez nem nyugtat meg. :/

szept. 5. 05:50
 12/15 anonim ***** válasza:

Kérdező, mit teszel azért, hogy javuljon a helyzeted? Vagy elkönyvted azt, hogy neked soha senki sem fog sikerülni és jó van ez így?

A Duolingo telefonos nyelvtanulást segítő alkalmazást ajánlom neked. De ott a YouTube is, ha nem akarsz magántanárra vagy nyelvtanfolyamra pénzt kiadni.

Ma már alap, hogy legalább angolul a mai fiatalság tudjon.

szept. 5. 06:58
 13/15 anonim ***** válasza:

Nekem több olyan ismerősöm van ahol úgy mennek el ketten párocskák h egyik sem beszél angolul, se semmilyen más idegen nyelven.

De ezért nem hagynak ki egy külföldi nyaralást. Pötyögnek a telefonba fordítgatnak, mutogatják a címeket megoldják.

Főleg te ahol a barátok beszélnek...háát inkább felejtsd el ezt a hülyeséget és menj és láss és élj, mert ezek a barátok sem biztos, hogy örökké meglesznek.

szept. 5. 09:19
 14/15 anonim ***** válasza:
Szerintem ha a többiek beszélnek angolul, akkor nyugodtan mehetsz, mert nem fogsz elveszni, max nem te leszel a szószóló. Egyedül neccesebb. Nekem anyám nem beszél 2 szót se semmilyen nyelven, apám konyhanyelven makog. Voltunk már együtt családilag nyaralni külföldön, nyilván nem ők jelentkeztek be a szállásra meg mondták a rendelést az éttermekben, ha beszélni kellett, tesóm, én vagy valamelyikünk férje intézkedett.
szept. 5. 09:35
 15/15 A kérdező kommentje:

Alap bizony, pont ez a bajom. Doulingot 70 napig csináltam, ott fejeztem be, hogy 68. napon kérte párosítsam a yes-igen szót, mondom ez vicc komolyan 50 napja nem tanultam új szót, meg egy betüs eltérésen akadt ki. Ja és elalszok ha angol filmet kell nézzek. Vezetés közben csak a Sabatont tudom hallgatni ami angol mert gőzöm sincs mit énekel, de jó a ritmusa amúgy meg lengyel és orosz zenéket hallgatok mert azt 100000% nem értem és jobban elmegy az idő. Egyébként rám az sem igaz, hogy ha hallgat valamit az ember az megmarad, 10 éve ugyan azokat a 10-15 zenét hallgatom és kb. olyan mintha első alkalommal hallanám, idegen.

De magyar zenével is ez a szitu, ne értsetek félre nem vagyok semmi soviniszta meg rohamnáci, egyszerüen szeretem az Ismerős Arcok-Nélküled című zenéjét és mielött felkapott lett azóta ismerem, hallgatom napjában több alkalommal, elutaztam egy koncertre és amikor élőben hallottam mikor a közönség énekelte akkor esett le, hogy teljesen mást értettem eddig. Pedig a hallásom jó, példa rá, egyszer nem tudtam aludni sokáig mert szomszéd fülese fel volt hangosítva és pittyegett a discord , feleségem lakásában voltunk ( fel lett újítva házam ) ment a konvektor mert tél volt és csak felkeltem, felkeltem kérdi asszony, mi van? Mondom csipog a szomszéd discordja, erre hallgatja, hallgatja nem érzékeli. Fogja átmegy és megkérdezte, hogy be van e kapcsolva a dc, erre mondja a szomszéd, hogy "ja bocs, tényleg úgy hagyta".

szept. 6. 09:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!