Miért nem értik meg, hogy ha nem tudok külföldi nyelvet, nem megyek külföldre?
Nyaralni, olyan kínos, hogy nekem még az álítólagos "világ legkönnyebb " nyelve sem megy.. olyan undorító kiejtésem van. Szívesen járkálnék mindenhova, de így nem.
#10 sajnos én semmihez nem értek, így ez nem nyugtat meg. :/
Kérdező, mit teszel azért, hogy javuljon a helyzeted? Vagy elkönyvted azt, hogy neked soha senki sem fog sikerülni és jó van ez így?
A Duolingo telefonos nyelvtanulást segítő alkalmazást ajánlom neked. De ott a YouTube is, ha nem akarsz magántanárra vagy nyelvtanfolyamra pénzt kiadni.
Ma már alap, hogy legalább angolul a mai fiatalság tudjon.
Nekem több olyan ismerősöm van ahol úgy mennek el ketten párocskák h egyik sem beszél angolul, se semmilyen más idegen nyelven.
De ezért nem hagynak ki egy külföldi nyaralást. Pötyögnek a telefonba fordítgatnak, mutogatják a címeket megoldják.
Főleg te ahol a barátok beszélnek...háát inkább felejtsd el ezt a hülyeséget és menj és láss és élj, mert ezek a barátok sem biztos, hogy örökké meglesznek.
Alap bizony, pont ez a bajom. Doulingot 70 napig csináltam, ott fejeztem be, hogy 68. napon kérte párosítsam a yes-igen szót, mondom ez vicc komolyan 50 napja nem tanultam új szót, meg egy betüs eltérésen akadt ki. Ja és elalszok ha angol filmet kell nézzek. Vezetés közben csak a Sabatont tudom hallgatni ami angol mert gőzöm sincs mit énekel, de jó a ritmusa amúgy meg lengyel és orosz zenéket hallgatok mert azt 100000% nem értem és jobban elmegy az idő. Egyébként rám az sem igaz, hogy ha hallgat valamit az ember az megmarad, 10 éve ugyan azokat a 10-15 zenét hallgatom és kb. olyan mintha első alkalommal hallanám, idegen.
De magyar zenével is ez a szitu, ne értsetek félre nem vagyok semmi soviniszta meg rohamnáci, egyszerüen szeretem az Ismerős Arcok-Nélküled című zenéjét és mielött felkapott lett azóta ismerem, hallgatom napjában több alkalommal, elutaztam egy koncertre és amikor élőben hallottam mikor a közönség énekelte akkor esett le, hogy teljesen mást értettem eddig. Pedig a hallásom jó, példa rá, egyszer nem tudtam aludni sokáig mert szomszéd fülese fel volt hangosítva és pittyegett a discord , feleségem lakásában voltunk ( fel lett újítva házam ) ment a konvektor mert tél volt és csak felkeltem, felkeltem kérdi asszony, mi van? Mondom csipog a szomszéd discordja, erre hallgatja, hallgatja nem érzékeli. Fogja átmegy és megkérdezte, hogy be van e kapcsolva a dc, erre mondja a szomszéd, hogy "ja bocs, tényleg úgy hagyta".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!