Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az olaszoknál miért divat...

Az olaszoknál miért divat kiakadni a magyarországi olasz ételekre? Az egyik unokahúgom már kint született, és teljesen ki van akadva, hogy mi hogyan esszük a carbonárát, állítása szerint nem is carbonára hanem moslék.

Figyelt kérdés
Szó szerint ezt mondta…
aug. 25. 20:49
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
43%
Unokahúgod vegyen vissza az arcából.
aug. 25. 20:55
 2/16 anonim ***** válasza:
44%
Szerintem is vegyen vissza az arcából, de azok a magyarok is, akik a külföldiek által főzött gulyást fikázzák.
aug. 25. 20:57
 3/16 anonim ***** válasza:
46%
Kettes vagyok, amúgy kötekedő nagyképű olaszhoz nekem is volt szerencsém itt Magyarországon. Balatonon árultam képeslapokat, és egy olasz törpe belémkötött, hogy tudom-e honnan jött, Venezia. Mondom mi Velencének hívjuk. Nagyon lekezelően: neeeem, az Veneeeeeezia, Veneeeeeezia, érteeeed??? 🤡
aug. 25. 21:00
 4/16 hollófernyiges ***** válasza:
93%
Mondjuk amit Magyarországon carbonarának mondanak, annak tényleg nem sok köze van az eredetihez.
aug. 25. 21:02
 5/16 anonim ***** válasza:
78%

Ez kb mindenhol általános szerintem. Én jogosnak tartom valamilyen szinten; a gasztronómia a kultúra része, márpedig általános, hogy más országok "eltorzítják" a recepteket, hogy jobban beleilljenek a helyi ízlésvilágba. Az étel eredeti, kulturális neve így egy teljesen új ételt takar, ami frusztráló lehet.

Persze meg lehet fogalmazni szebben is, de kit érdekel.

aug. 25. 21:06
 6/16 anonim ***** válasza:
80%
A magyar carbonara tényleg moslék, köze nincs a carbonarához. Remélem, te sem szólsz egy szót sem, amikor meglátod az amerikaiak tésztával készült pörköltes "eredeti magyar gulyás"-t.
aug. 25. 21:11
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

A Magyarországon készült olasz (meg egyéb külföldi) ételeknek semmi köze sincs az eredetihez (néhány ritka kivételtöl eltekintve), ebben tökéletesen igaza van. A gond ott kezdödik, a amikor a magyar háziasszony elkezd okoskodni, pedig az olaszok csinálják rosszul, az ö gyártmánya az igazi.

Amikor meg valahol a pörköltet bövebb lével, esetleg belefözött orsótésztával vagy hasonló szokatlan ötletekkel készítik, tisztára lki vannak akadva, hogy az nem pörkölt, hanem moslék. (Konkrétan ezen az oldalom olvastam már több ilyen kiakadást!)

aug. 25. 21:22
 8/16 anonim ***** válasza:
47%

A magyar éttermek többsége, nem tud igazi olasz ételeket készíteni.

Olaszországban minden ételt úgy készítenek el, hogy a legjobb és legfrissebb hozzávalókkal dolgoznak, az ottani szakácsok. Magyarország ennek az ellentétje. Magyarországon lejáratják az olaszkonyhát.

Tisztelet a kevés kivételnek.

Van egy haverom, aki Olaszországban él, de néha haza szokott jönni Győrbe, amikor utoljára itthon volt, azt mondta hogy szégyen és gyalázat amit Magyarországon pizzának mernek hívni, semmi köze az olasz pizzához.

aug. 25. 23:11
 9/16 anonim ***** válasza:
60%
Én kovászos uborkával csinálom a carbonarat, de láttam már valahol oregano-s gulyást is. Kiakasztóak vagyunk.
aug. 26. 00:19
 10/16 anonim ***** válasza:
79%
Nem tudom mi az carbonara, de felesleges azon fennakadni, hogy más lesz egy étel. Még ugyan abban az országban is jelentősen máskép készitenek sok mindent, nem még hogy egy idegene helyen ahol tudás tapasztalat, és eredeti alapanyagok nélkül probálják másolni. És leginkább csak a reklám miatt fontos a név, nem azért mert eredetinek tartják.
aug. 26. 00:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!