Az olaszoknál miért divat kiakadni a magyarországi olasz ételekre? Az egyik unokahúgom már kint született, és teljesen ki van akadva, hogy mi hogyan esszük a carbonárát, állítása szerint nem is carbonára hanem moslék.
Ez kb mindenhol általános szerintem. Én jogosnak tartom valamilyen szinten; a gasztronómia a kultúra része, márpedig általános, hogy más országok "eltorzítják" a recepteket, hogy jobban beleilljenek a helyi ízlésvilágba. Az étel eredeti, kulturális neve így egy teljesen új ételt takar, ami frusztráló lehet.
Persze meg lehet fogalmazni szebben is, de kit érdekel.
A Magyarországon készült olasz (meg egyéb külföldi) ételeknek semmi köze sincs az eredetihez (néhány ritka kivételtöl eltekintve), ebben tökéletesen igaza van. A gond ott kezdödik, a amikor a magyar háziasszony elkezd okoskodni, pedig az olaszok csinálják rosszul, az ö gyártmánya az igazi.
Amikor meg valahol a pörköltet bövebb lével, esetleg belefözött orsótésztával vagy hasonló szokatlan ötletekkel készítik, tisztára lki vannak akadva, hogy az nem pörkölt, hanem moslék. (Konkrétan ezen az oldalom olvastam már több ilyen kiakadást!)
A magyar éttermek többsége, nem tud igazi olasz ételeket készíteni.
Olaszországban minden ételt úgy készítenek el, hogy a legjobb és legfrissebb hozzávalókkal dolgoznak, az ottani szakácsok. Magyarország ennek az ellentétje. Magyarországon lejáratják az olaszkonyhát.
Tisztelet a kevés kivételnek.
Van egy haverom, aki Olaszországban él, de néha haza szokott jönni Győrbe, amikor utoljára itthon volt, azt mondta hogy szégyen és gyalázat amit Magyarországon pizzának mernek hívni, semmi köze az olasz pizzához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!