Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mennyi pénzre van szükségetek...

Mennyi pénzre van szükségetek havonta, hogy megéljetek? Vagyis: mennyit költötök?

Figyelt kérdés
2024. aug. 17. 08:21
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Aki nagyon olcsón él, az mire nem költ? Mert én szerintem tényleg nagyon kevésből kijövök, de szeretek is spórolni, elég sok mindent meg is vonok magamtól (egyetértek, ha valaki azt mondja, ez így nem egészséges, igen, nekem ezen még dolgozni kell, hogy tudjam önfeledten magamra költeni a pénzt), cigire se költök... Nagy pénzszórók és nagy spórolók meglátásait is szívesen fogadom.

Vannak ismerőseim, akik saját (kicsi) lakásban laknak, gyerekük nincs, ketten vannak, mindketten főállásban és panaszkodni hallom őket. És nem tudom elképzelni, mire fogy el minimum hatszázezer forint (ennyit képzelek minimum bele a két főállásba, egyikük se takarító tudtommal), úgy, hogy nem jó érzéssel, tehát hogy jaj, milyen szép volt ez a hónap, egészségesek vagyunk, voltunk kétszer tök jó mozifilmeken, egyszer uszodában, befizettem egy nyelvsuliba...nem, hanem hogy mit nem engedhetnek meg maguknak, miért nem tudnak megvalósítani terveket, célokat, minek mi az akadálya. Soha nem beszélt megtakarításról az illető. Tehát gondolom, amellett, hogy két fizetésből csak élni kell, rezsi+kaja (mert komolyabb betegségről, vagy szülők betegségéről nem tudok), elfogy sok százezer forint úgy, hogy nem elégedettek amúgy semmivel, de főleg a magyarországi helyzettel.

2024. aug. 17. 09:01
 12/21 anonim ***** válasza:
82%
Nyaralásra, étteremre, kaja rendelésre, felesleges utazásokra, túlméretezett autóra/házra, hitelre semmit nem költünk. Nincs rá igényünk.
2024. aug. 17. 09:18
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Én a kajával úgy spórolok sokat, hogy max 2-3 alapanyagból főzök ebédet, pl bulgur + 2-3 tojás + cukkini + fűszerek, most csak egy random példát mondtam. Ez leginkább lustaság, mert nem vagyok hajlandó a szabadidőmből ennél többet a konyhában elcseszni.😃 De teljesen laktató kaja kijön belőle. Húst eleve nem szeretem annyira, arra nem költök sokat. Nem veszek feldolgozott élelmiszert, mirelit szarokat, stb. Nasit, üdítőt néha veszek, de nem alap minden vásárláskor. Rendelni is szoktam itthonra néha pizzát vagy ilyesmi, de kollégák pl napi szinten mekit rendelnek, úgy nem nehéz elszórni a pénzt, hogy minden reggel péksüti, aztán ebédre egy meki, vacsorára meg otthon is esznek gondolom, szóval alaphangon ~6000/nap a kaja tippre, én ennek a feléből jóllakok.
2024. aug. 17. 09:20
 14/21 anonim ***** válasza:
Kötelező kiadás egészséges étkezéssel 120-E felett és extra költés nélkül k.b. 180-ig szoktam elmenni. Nagyon szerencsések vagyunk a lakással, nem kell klíma és alig fűtünk. A megtakarításból az év felét elutazom és elüdülöm belföldön.
2024. aug. 17. 10:38
 15/21 anonim ***** válasza:

35000-et koltok havonta. 70000-100000kellene az etelre,plusz a lakhatas.

Utca

Nem koldulok ,ugy se adna nekem senki.

2024. aug. 17. 10:43
 16/21 anonim ***** válasza:
55%

620 ezret keresek (de céges autóm van havi 2-3 tank magáncélú benzinnel, céges telefon, szóval a juttatás több).

Szűkösebb hónapban 250-350 között költök, de van amikor 450-500 is összejön.

Rezsim átlag 40 Casco 10 hitel 55. A kaja/bevásárlás rohadtul megdrágult, ott szerintem elmegy havi 150-180 abból vissza kell fogjak. Illetve nagy általánosságban minden hónapban kell költeni valamire, kisebb utazás, baráti összejövetel, hobbi, stb.

2024. aug. 17. 11:20
 17/21 anonim ***** válasza:
72%
Nekem a legalapabb kiadásaim(bérlet, élelmiszer, számla, alberlet, az állatainak ellátmány, ha tönkre megy egy ruhadarabom, annak pótlása) nagyjából 300 ezer ft. Ebben tényleg csak a letszuksegletek vannak.
2024. aug. 17. 11:37
 18/21 Szolovjov ***** válasza:
100%
Sosem számoltam még mennyit költök. De tuti sokkal kevesebbet mint a 3-400 ezer közötti fizetésem, hiszen több milliós a megtakarításom.
2024. aug. 17. 12:12
 19/21 anonim ***** válasza:
Ahogy az 1-es, 700 ezer a bevétel, négyen élünk, nem élünk szerintem rosszul, nem fogyunk ki hó végén.
2024. aug. 17. 13:22
 20/21 A kérdező kommentje:
13: huh, ez az én életem, az én étrendem. :D Sokat segít rajtam, hogy én is lusta vagyok, plusz nem vagyok egy ínyenc, tudom, hogy ilyen puritán étrendet nem mindenki vinne, de nekem pont komfortos. Bulgur, tofu, zöldségek, csirkemell, bacon, grillsajt, ezeket variálom. :D
2024. aug. 17. 20:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!