Min múlik, hogy valaki megtehet vagy meg is tesz valamit?
Rengeteg kérdést olvastam már itt arról, hogy vajon az emberek jelentős része miért ellenséges élesben a másikkal. Az éles alatt azt értem, hogy nem a vicces ugratás, hanem a valós gyűlölet, kioktatás, rosszindulat, bántás jelen van sok esetben, ahol totál nem lenne rá szükség. Csak egy példa, egyik nap valaki akart venni egy hajnyírót vagy hajszárítót 20e Ft körül. Releváns válaszok között már jött egy delikvens, aki leoltotta őt, nem titkoltan kiemelve a megvetését, hogy milyen ortoba az illető, hogy üzéletben akar venni "túlárazott szart" ahelyett, hogy valamelyik ilyen temu és társairól rendelne. És kiselőadást tartott róla, hogy a kérdező milyen ostoba. Holott nem volt az, szeretett volna márkákról, típusokról olvasni tapasztalatokat.
Namost egy ilyen eset után a legtöbben lezárják azzal, hogy azért bunkó itt majndem mindenki, mert a névtelenség miatt megteheti.
És ez egy elfogadott, széles körben teljesen normálisnak tartott érv, hogy egy közösségi portál, egy ilyen névtelen oldal, vagy bármi online platform mögött ugye sokkal könnyebb szemétkedni, mint húsvér, IRL valós életben.
Node: csak azért, mert megtehetem, meg is teszem? Szóval oké, itt nem kell látható nicknév sem a válaszoláshoz. Ennek ellenére én sosem adok vállalhatatlan választ, késztetés sincs bennem arra, hogy bántsak bárkit. Részemről agresszió maximum védekezési helyzetben váltható ki, de sosem lelem abban az örömömet, hogy megalázzak bárkit. Ha nagyon hülye a kérdés, akkor nem szólok hozzá, de ennyi.
De aki szerint a tahóság egyetlen indoka, hogy valaki megteheti, mert anonim az oldal, az ezek szerint alapból egy barom. Nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!