A munkanélkülieket miért nézik le?
Úgy érzem.
Meg egyesek olyan büszkék arra hogy van munkájuk.
Nem mindegy hogy miért munkanélküli.
Akar dolgozni, csak nem tud elhelyezkedni; vagy nem akar és csak eltartatná magát.
A környezetemben lévőket azért nézem le, mert a legelképesztőbb "okok" miatt munkanélküliek:
- gyerekek miatt nem tud dolgozni. A legkisebb gyerek 13 éves
- betegség miatt nem tud dolgozni. 3 éve eltört a lába
- nem talál megfelelő munkát. 8 általánossal luxus válogatni
- külföldre megy dolgozni. 2 éve készül rá
Nem nezem le aki rendesen munkát keres. Aki nyolc éve otthon bassza a rezet és minden kifogást megfog, hogy ne kelljen dolgozni azt viszont igen!
Miért? Mert aki mások munkájaból él az egy parazita. Mert gondolom azért az életét azt éli valamilyen szinten amire nyilván nem ő kereste meg a tőkét! Anyuka, testvér, barát-barátnő, valaki azért dolgozik, hogy vakarhassa a tökét naphosszat.
Mert a legtöbbjük munkakerülő.
Az én fiam is ilyen sajnos 23 évesen. Tanul egyetemen de ő nem hajlandó dolgozni csak azon a területen amit tanul, de amit tanul az olyan munka, hogy amíg nem végzi el addig nem fog tudni dolgozni vele (egészségügy).
Rengeteg munkalehetőséget ajánlottam pedig neki itt a nyáron, de csak kettőre jelentkezett, onnan meg nem jeleztek vissza. Egyre meg saját maga jelentkezett, de megint csak az volt a baj, hogy nincs még szakirányú végzettsége, így nyilván visszautasítják.
Lusta egy dög már rájöttem, mert aki dolgozni akar az lecsap minden apróságra.
5:
Hát mondjuk az ilyen hozzád hasonló proli szülőkkel sem lehet egyszerű, akik még mindig ott tartanak, h meg kell gebedni a munkában vagy h tanulás mellett dolgozni kell mindenképp.
5-ös !
Neked most tényleg az a bajod, hogy a gyereked addig nem megy el dolgozni az általa választott területen, amíg meg nem szerzi a szakképzettségét?
Ennyi aggyal neked még háziállat se való, nemhogy gyerek!
#7 Nem, hanem az, hogy máshova sem, hogy pénzt keressen. Most is itt a helyi gyorsétterem futárt keresett B jogsival. Fizetnek 1600-as nettó órabért és cseszik jelentkezni. Pedig oda fiatal kölykök szoktak jelentkezni friss jogsival, a fiamnak 6 éve van jogsija, szerintem egyből lecsapnának rá ha jelentkezne de nem megy mert lusta.
Itthon ül aztán inkább tanul, "fejleszti magát", ahogy fogalmaz, csakhogy elterelje a munkáról a figyelmet.
8-as !
Ezt nagyon rosszul gondolod.
A gyorsétterem meg az ehhez hasonlók nem szeretik felvenni a fősulis-egyetemistákat, mert szemináriumok, foglalkozások, vizsgaidőszak miatt “nem lehet rájuk számítani”.
Ami valahol igaz is, mert az egyetem is elfoglaltság, csak kicsit máshogy, mint egy munkahely. De attól még kötött. Nekem pl. minden nap volt valamilyen oktatás az egyetemen.
A fiatal kölyköknél viszont nincs ilyen “probléma”.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!