Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a véleményetek a nihilisták...

Mi a véleményetek a nihilistákról?

Figyelt kérdés

Most azokra gondolok, akik pszichésen, mentálisan épek. Tehát nem a radikális nihilistákra, akik még tömeggyilkosságokra is képesek, meg ilyen egyéb barbárságokra.

Mennyien lehetünk nihilisták az országban és van-e valamilyen egyesületük, ahol találkozhatnak egymással?

júl. 29. 08:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Eléggé ellentmondásos ez: ha a nihilizmus az igaz álláspont, mi értelme bizonygatni, mi értelme összejárni, megbeszélni stb.?
júl. 29. 08:50
 2/11 A kérdező kommentje:

#1 Ha valaki nihilista, akkor ő már ne is beszélgessen senkivel sem, ne menjen emberek közé, ne menjen ki a teremtett világba, mert ennek sincs már semmi értelme? Ezek a depisek és nem a nihilisták.

Ez olyan, mintha azt mondanánk, hogy pl a keresztényeknek felesleges a templom, elég, ha csak a bibliát olvasgatják egész nap és várják, hogy jöjjön értük a kaszás.

júl. 29. 09:05
 3/11 anonim ***** válasza:

#2: próbáld értelmezni, a válaszom mögé nézni.

De reductio ad absurdummal próbálkozz, hanem mond meg: miért tegye ezt egy nihilista?

Egyébként meglepődnél, hányan értenének egyet azzal, amit a keresztényekről írsz. De most itt nem ez a téma.

júl. 29. 09:08
 4/11 anonim ***** válasza:

2

szerintem van kulonbseg azert depresszio mint hangulat meg es valamilyen depressziv mentalis betegseg es egy ideologia kozott.

A nihilizhmus egy ideologia, egy nezet a vilagrol, amirol beszel tobbi az teljesen mas. A tomeggyiklossagrol ne is beszeljunk amivel inditottal.

júl. 29. 09:13
 5/11 A kérdező kommentje:

#3 Szerintem értem, hogy mire célzol.

De, hogy mégis a példámnál maradjunk, a keresztények sem csak azért járnak a templomba, hogy azt bizonygassák ott egymásnak, hogy Isten, Krisztus léteznek, hanem azért is, hogy közösségi életet éljenek. A mise előtt és után is beszélgetnek egymással és nem csak vallási ügyekről. Gondolom, hogy nem csak az ostya ízét taglalják egymás között, a szertartások után.

(Most tekintsünk el az olyan radikális hívőktől, akik csak annyit tudnak mondani a miséről kijőve és a pocakjukat feltámasztva, hogy: "Ember, most jövök a templomból!" :)

júl. 29. 09:24
 6/11 anonim ***** válasza:

"a keresztények sem csak azért járnak a templomba, hogy azt bizonygassák ott egymásnak, hogy Isten, Krisztus léteznek, hanem azért is, hogy közösségi életet éljenek"

. Pontosan. Mert ez következik a kereszténységből.

Ha viszont minden hiábavaló, nincs semminek értéke/értelme, akkor a közösségi életnek sincs, és ha én ezt vallom, akkor nem is keresem utóbbit. Ha mégis, az performatív ellentmondás.

Vagy definiáld a nihilizmust úgy, hogy ne legyen ez az ellentmondás.

júl. 29. 09:29
 7/11 A kérdező kommentje:

#6 Tehát akkor a jó nihilista az az, aki nem is látszik, továbbmenve, nem is létezik? Akkor honnan tudhatjuk, hogy van nihilizmus és vannak nihilisták? Ebben az ideológiában, világnézetben, "vallásban" is lehetnek fokozatok, nem? Én sem csak vegytisztán nihilista vagyok, mert a keresztény erkölcsi tanításokat is elfogadom és igyekszem be is tartani azokat. Ha ilyen vagyok, akkor már nem is lehetek nihilista is?

Arra nem szívesen vetemednék, hogy definiáljam a nihilizmust, itt a GYK-en.:)

júl. 29. 09:48
 8/11 anonim ***** válasza:

#7: még mindig csak visszakérdezel, tőlem vársz választ arra, amire neked kellene válaszolnod.

Tisztáztam az elején: szerintem nem létezik nihilizmus gyakorlatba, a gyakorlat cáfolja azt, mert nincsenek következetes nihilisták. Nietzsche erre tökéletes példa.

Ha már van fokozat, akkor az nem nihilizmus, legfeljebb valaminek a kétségbe vonása.

júl. 29. 09:58
 9/11 A kérdező kommentje:

#8 Nem értem, hogy miért ne lenne értelme annak, hogy csak úgy összejárjanak emberek és jókat röhöghessenek azon, hogy mennyire nincs semmi értelme az egésznek? Jókat röhöghessen azon, ahogyan mások pl loholnak a céljaik után, meg ilyenek.

Jó tudom, hogy a vegytiszta nihilista szerint a röhögésnek sincs semmi értelme, de ettől még az eszme létezik, csak nem kivitelezhető 100%-os formában.

A kereszténység, a buddhizmus, stb sem kivitelezhető 100%-os formában, aztán mégis űzik ezeket a vallásokat is az emberek.

De értem, hogy szerinted nem kellene hogy létezzen ilyen szekta, hogy a nihilisták gyülekezete. Köszönöm a válaszodat!

júl. 29. 10:25
 10/11 anonim ***** válasza:
Igazuk van: minek parázni annyit mindenen? Örülni kell a kicsi dolgoknak is.
júl. 29. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!