Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a véleményetek az alábbi...

Mi a véleményetek az alábbi laza, rosszfiú stílusról?

Figyelt kérdés

Nietzsche az Ecce Homo-ban ezeket írja:

"Tapasztalatból nem ismerek igazi vallási problémát. Tökéletesen hidegen hagy, mennyiben volnék „bűnös”. Hasonlóképpen nem ismerek megbízható ismérvet a lelkiismeretfurdalásra sem: annak alapján, amit híresztelnek róla, nem érdemel figyelmet... és sosem a tömegekhez szólok… Rettegek, hogy egy napon szentté avatnak: érthető tehát, hogy még időben megírom ezt a könyvet, nehogy garázdaságot követhessenek el ellenem..."

Forrás: [link]

2024. jún. 28. 12:14
 1/6 A kérdező kommentje:
Nekem nagyon bejön. Vagány.
2024. jún. 28. 12:15
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Én elég sok mindent olvastam Nietzshétől, és szerintem élőben egy kiállhatatlan gyökér lehet, tuti nem lenne szimli. :D
2024. jún. 28. 12:20
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Abból kiindulva, amiket eddig olvastam tőle, szerintem Nietzsche és én nem jönnénk ki valami jól. Van egy jellegzetes stílusa, amiről úgy gondolom, hogy kisebb adagban remek, tényleg egyedi, de sokáig nem hinném, hogy jól viselném.
2024. jún. 28. 14:18
 4/6 anonim ***** válasza:

Se nem laza, de nem rosszfiú. Csak Nietzsche 🤷

Amúgy érdekel, hogy olvastad-e az egész könyvet vagy csak idézeteket szemezgetsz a netről?

2024. jún. 28. 14:30
 5/6 A kérdező kommentje:

Olvastam az egészet. Sőt, több könyvet is olvastam tőle.

Egyik példaképem a pasi.

2024. jún. 28. 14:32
 6/6 anonim ***** válasza:
Helyes! Mármint, hogy olvasol.
2024. jún. 28. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!