Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Akik családnak hívják a...

Akik családnak hívják a gyereket ("kéccsaládos anyuka vagyok Maónika") azok a családot minek hívják?

Figyelt kérdés
2024. jún. 28. 05:24
 1/5 anonim ***** válasza:
57%

A gyereket értik rajta.

[link]

Felesleges ebből megint azt kihozni, hogy a cigányok tanulatlanok, amikor egy nyelvjárási használatról van szó.

2024. jún. 28. 06:35
 2/5 anonim ***** válasza:
50%
Egyesnek teljesen igaza van, Maunikázhatsz itt, de ez nyelvjárási jelenség, meglepődnél, ha kidugnád néha a fejed a kis buborékodból.
2024. jún. 28. 06:45
 3/5 anonim ***** válasza:
83%

Délről költöztem Nyugat-Magyarországra, és amikor ismerkedni kezdtek velem az emberek kérdezik "családod van?" Hát mondom persze, mindenkinek van o.o "És hány családod van?"

Persze pislogok mert mindenkinek egy családja van. Nagy sokára esett le, hogy a gyerekre gondol 🤦‍♀️

2024. jún. 28. 08:10
 4/5 Metionin ***** válasza:
100%
Szerintem azt is családnak. Aztán a szövegkörnyezetből kiderül, hogy az egész famíliáról van szó vagy a gyerekekről csak.
2024. jún. 28. 09:46
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom, ahol én éltem régen, Komárom-Esztergom megyében most is úgy mondják. Hány család van? Kettő.

Nekem is fura, megszoktam, de soha nem mondtam így.

2024. jún. 28. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!