Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek sokakról látszik...

Szerintetek sokakról látszik az külső megjelenése alapján, hogy milyen tulajdonságai vannak?

Figyelt kérdés
Ezt úgy értem, hogy valaki megjelenik valahol, és szinte meg sem kell szólalnia, lehet rajta látni, hogy határozott, markáns egyéniség, vagy hogy visszahúzódóbb, vagy hogy nagy hangú, vagy hogy kedves, barátságos, stb. Ezt meg lehet ítélni így is és többségében igaz lehet vagy nem?
2024. jún. 27. 16:34
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Általában igen, de szerintem szituációfüggő és a külső nagyon félrevezethető lehet. Engem kedvesnek, jó embernek mondanak, ha őszintén mosolygok, akkor talán még látszik is valami ebből, de ha csak random meglát valaki az utcán, akkor fapofával közlekedek, semmit nem szűrnének le belőle.
2024. jún. 27. 16:41
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Vagy igen, vagy nem. Nagyon félrevezető is lehet a küldő és a gesztusok. De adott esetben még a helyzet, szituáció is. Például a hobbimon belül sokkal szabadabban tudok beszélni és mondhatni "más ember" vagyok mint a hétköznapokban.
2024. jún. 27. 16:43
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem igen, meg az is hogy bűnöző
2024. jún. 27. 16:59
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
Vegyes. Pl. ha valaki okos, az nincs ráírva. De ha egy tetkós alakot látok cigivel a kezében, akkor elég nyilvánvaló, hogy IQ nuku.
2024. jún. 27. 17:04
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem mindig igaz ez, bár talán döntőtöbbségben igen. Azt is hozzá kell azért tenni, hogy csalóka tud lenni a külső, az első benyomásról nem is beszélve, illetve akadnak olyan szituációk, amik alatt megint csak nem lehet pontos következtetések levonni valakinek a személyiségéről.

Most saját magamat fogom példaként felhozni: akik ismernek, közel állnak hozzám, kedvesnek és mosolygósnak tartanak. Viszont, amikor egyedül sétálok az utcán, nagyon nem ezek a tulajdonságok juthatnak a velem szembejövőknek az eszébe. Fapofával, érzelemmentesen létezem olyankor.

A másik, hogy ránézésre nem sokan tudják rólam, hogy ki tudok magamért állni, amikor az igazságérzetem sérül, így időnként megtalálnak kötekedő emberek, de munkahelyen is próbálkozott ilyennel munkatárs. Csak nem gondolták, hogy nem hagyom szó nélkül.

2024. jún. 27. 18:08
 6/7 anonim ***** válasza:
Pusztán a külső valóban félrevezető lehet.Az egész összképet kell nézni.Az első benyomás általában csalóka tud lenni,mert az ember beleviszi az ösztönös előítéleteit.Csak figyeld lazán az adott embert pár alkalom idejéig,és le fog jönni a lényeg.
2024. jún. 27. 18:37
 7/7 anonim ***** válasza:
56%
Nem feltétlen, mert lehet az ellentettje is. Pl.: sok motoros vagy épp rokker totál agresszívnak néz ki elsőre, de ha szóba elegyednek a felek, akkor kiderül, hogy totál normálisak.
2024. jún. 27. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!