Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Megszakítanád a legjobb...

Megszakítanád a legjobb barátoddal a kapcsolatot, ha belépne egy olyan politikai pártba, amiről neked rossz véleményed van?

Figyelt kérdés

Képzeld el a szituációt:

A legjobb barátod eléd áll, és azt mondja.

Nézd, nem akarom, hogy köztünk feszültség legyen, de így láttam jónak. Beléptem a (...) pártba. Szóval, tartsd tiszeletben, hogy párttag vagyok.

2024. jún. 17. 09:52
A kérdező szavazást indított:
Igen.
Nem.
Talán.
22 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
61%
Számomra a politika és a vallás magánügy, így a barátaink között sosem téma. Nem érdekelne, mert valószínűleg nem is tudnék róla.
2024. jún. 17. 09:58
 2/11 anonim ***** válasza:
70%

Érdekes kérdés. Tulajdonképpen egy ember sosem váratlanul és hirtelen le´p be egy pártba.

Nekem sok ismerösöm van a magyar két föirányzaból. Fideszes is van, meg olyan is aki inkább a Gy.F. vagy Bajnai felé húzna.

Sosem volt probléma.

Viszont el nem tudom képzelni, hogy olyan mentalitású buta embert elviselnék magam közelében, aki sötétzöld elveket vall, vagy az antifával értene egyet.

Ez már jóval azelött világos lenne, hogy egyáltalán belépne valamelyik terrorszervezetbe, és már elötte eltávolodnánk egymástól.

2024. jún. 17. 10:11
 3/11 Psycho ***** válasza:
71%

Biztos, hogy nem. Vagyis önmagában a párttagság miatt nem. Maximum tudnám, hogy akkor ezt a témát nem érdemes feszegetni, mert nagy eséllyel csak veszekedés lenne belőle.

Az persze más kérdés, ha átfordulna "hittérítőbe", és mindenáron állandóan meg akarna győzni arról, hogy márpedig az XY párt mekkora jóság, dobjak el mindent, és azonnal csatlakozzak én is.

De fontos kiemelni, hogy ennek tartós fennállása esetén SEM a pártszimpátia miatt kezdeném el leépíteni a kapcsolatot, hanem a barát viselkedése miatt.

2024. jún. 17. 10:14
 4/11 anonim ***** válasza:
36%

Nem, mivel sose volt számomra feltétel, hogy a barátaimnak ugyanolyanok legyenek a politikai vagy vallási nézetei, mint nekem. A lényeg, hogy ne legyen valami elvakult ember, akinek az a mániája, hogy meg akar győzni másokat a saját nézeteiről.

A barátaimmal, ismerőseimmel bármiről tudunk beszélgetni, akkor is, ha nem értünk egyet. Akiről meg tudom, hogy nagyon érzékeny az ilyen témákra, azzal nem beszélek politikáról, nagyon sok más is van, amiről jól el tudunk beszélgetni.

2024. jún. 17. 10:15
 5/11 anonim ***** válasza:
0%

Nem azért a legjobb barát valaki, mert x vagy y párt tagja, nem?!

Akkor meg nem számít...

De ha rám akarná erőltetni a nézeteit, na az már baj!

2024. jún. 17. 10:27
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
Ha a barátom, akkor eddig is tudtam, milyen nézeteket vall. Ha ez eddig nem okozott problémát, ezután sem fog. Ha meg eddig okozott volna, akkor már nem lennénk barátok.
2024. jún. 17. 10:45
 7/11 A kérdező kommentje:

Egy olyan szituációról van szó, amikor megváltoznak a nézetei

2024. jún. 17. 10:51
 8/11 anonim ***** válasza:
0%

Ha megváltoztak a nézetei, annak oka és folyamata van. Pl. csalódott egy irányzatban és másikat keres. Nyilván ezt végigkövettem volna vele.

Legrosszabb esetben megmondanám, hogy nekem egészen más véleményem van erről és többet nem beszélnék vele politikáról. Ha engem nem agitál, akkor ettől még nagyjából lehetünk barátok, ha nem is olyan mélyen, mint eddig. Ha folyton nyomja a propagandát, akkor nyilván rámenne a barátságunk.

2024. jún. 17. 11:02
 9/11 anonim ***** válasza:
0%

Csak emiatt biztosan nem. Szerintem mindketten lennénk olyan érettek, hogy ezt kellően ki tudnánk zárni a beszélgetésekből, és nem okozna gondot a barátságunkban.

Akkor lenne probléma, ha erőszakosan próbálná meg rám erőltetni a párt ideológiáját, rosszabb esetben, annak propagandáját. De akkor sem a párttagsága lenne a gond, hanem a legjobb barát megváltozott viselkedése.

2024. jún. 17. 13:12
 10/11 anonim ***** válasza:
0%

Attól függ miben nem értek egyet az adott pàrttal.

Ha amiatt nem kedvelem a politikai pàrtot mert a fiskàlis politikàjukkal nem értek egyet az egy dolog. Példàul a jelenlegi rendszerünkben az adóztatàs módjàval és mértékével nem értek egyet. Nem örülnék hogy egy baràtom fideszes (van ilyen) Viszont ettől még baràtok tudnànk (tudunk) maradni a részemről. Amennyiben a jóhiszemet tovàbbra is vélelmezhető teljesen okés a részemről.

Ha az a szituàció, hogy az adott politikai pàrt valamilyen oknàl fogva engem vagy csalàdtagjaimat ki szeretne toloncolni/írtani akkor ott nem lenne lehetőség arra hogy baràtok maradjunk. Példàul nekem felmenőim között vannak svédek elvileg. Ha holnap valamelyik pàrt kitalàlnà hogy csak az maradhat magyarorszàgon aki tiszta magyar, a többiek egy szàl semmiben tengerre vannak téve vagy koncentràciós tàborokba gyűjtve, és ezt tàmogatnà egy koràbbi jó baràtom, nem maradnànk barátok. Ez akkor is igaz ha pont engem nem érintene a kérdés mert mondjuk olyan etnikumra vonatkozik aminek nem vagyok a tagja (pl romàk).

Szóval elég tàg kérdés.

2024. jún. 17. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!