Mi az oka annak, hogy nem mész nyaralni?
Olyan emberek válaszoljanak, akik nem járnak nyaralni.
Mennyire érzed kínosnak mások előtt ezt?
Narancsnak neznek, meg nincs CHF-em. Tudod milyen lenezoek a magyarokkal a kulfoldiek ha nyugatra, de mar delre mesz? Teljesen mast kapnak Orban intezkedesei miatt mint ami a valosag. Rokonom kint dolgozik Belgiumban, es azert nem egyszer kellett elmagyarazni a helyzetet, es meg azutan is kicsit szkeptikusak voltak a munkatarsai.
Ma mar eleg ciki magyarnak lenni kulfoldon. Orban miatt.
8 háziállatom van, akiket nem akarnék másra bízni; plusz szinte mindennap 50+ emberrel dolgozom együtt, a szabadidőmben nem akarok emberek közé menni, hanem pihenni 🤷♀️
Egyáltalán nem érzem kínosnak 🤔
Egyrészt a hőmérséklet miatt. Nem bírom elviselni a kánikulát. 24-25 fok felett rosszul érzem magam, 30 fok felett meg "haldoklom". Nem bírja a szívem a nagy kánikulát. Fáj olyankor. Ezért nem járunk nyaralni, de ősszel bepótoljuk.
Másrészt meg nem szeretem a tömeget, a zsúfoltságot, a nyaraló embereket, a zsúfolt nyaralóhelyeket, a teli strandokat, a gyerekzsivajt, a nyüzsgést, emberek mindenhol. Szeretek csendben, békességben, nyugalomban elvonulni pihenni, ahol nem zavarnak mások. Ahol a nyaralás a pihenésről szól és nem zavarják meg ötpercenként mások. Ezért is járunk ősszel, amikor már levonul a nyári nagy roham és tömegnyomor mindenhol.
Harmadrészt nekem a nyaralásnak van egy ilyen "kötelezően elvárt jellege". "Te hova mész idén nyaralni? Jajj, sehova??? De hát hogyhogy nem mész? Júúújj, de rossz, hogy ti nem mentek nyaralni, aztaaaa!!! Én el sem tudnám képzelni a nyarat utazás nélkül. De furcsák vagytok, hogy ti nem jártok nyaralni!" Ne azért menjek már el nyaralni, mert mindenki megy és rajtam is számonkérik, ha nem megyek. Bennem visszataszító érzést kelt, hogy szinte "társadalmi elvárás" lett a nyaralás. Ha nem mész nyaralni, sokan úgy tekintenek rád, hogy szinte már nem is vagy ember. Nem szeretem ezt a felfogást. "Lázadok ellene", akkor már csakazértsem megyek, ha mindenki megy és tőlem is ezt várják el, kimondva-kimondatlanul.
Mi inkább az év többi évszakában szoktunk utazni. Ősszel és télen szeretek a legjobban, de a tavasz is belefér még. A nyarat meg megpróbálom valahogy túlélni 25-30 fok felett.
Nincs barátnőm, ha lenne akkor értelemszerűen legalább lenne pár ilyen hétvégi nyaralós program minimum.
De jelenleg egyébként is próbálok spórolni..
Ilyen bulizó alkoholos nyaralásra meg nem vágyom a haverokkal.
Régen mi sem jártunk, anyagiak miatt. Igazából a férjemnek igénye sem volt rá, Mert gyerekkorában a családjának sem volt rá pénze, sosem volt, nem tudta, miért jó.
Most már pár éve megtehetjük, hogy menjünk. Eleinte pár napos belföldi tripjeink voltak, azokra a férjem főleg miattam és a gyerekek miatt jött, jól érezte magát, de azt mondta, továbbra is meglenne nélküle. Pár éve már a kisebbik gyerek is elég nagy lett ahhoz, hogy meginduljunk messzebb különösebb macera nélkül, azóta tengerpartra járunk. Na, ezt már a férjem is várja, szereti, teljesen más minőség, mint egy itthoni nyaralás. Most már számolunk vissza, július végén megyünk.
Amíg nem jártunk, magát azt nem éreztem cikinek, hogy nem megyünk, inkább az okát, hogy nem telik rá. Sajnos ilyen vagyok, a mai napig rosszul tud érinteni, ha valamire nem telik, ami másoknak alap, de szerencsére egyre kevesebb ilyen dolog van.
Nagyon köszönöm az őszinte válaszokat!
Én sajnos azért nem tudok menni, mert nincs kivel. A munkahelyemen rajtam kívül nincs ilyen ember. Az elmúlt két hétben és a következő két hétben folyamatosan nyaralni járnak családdal a többiek.
Azt érzem, hogy már rendesen szorongok emiatt. :( Én is szeretnék menni, de egyedül nyilván nem indulok el.
Nem több milliós nyaralásra de egy kisebbre lenne pénzem.
Sajnálom, hogy nálatok is ilyen vagy olyan dolog miatt nem jön össze idén a nyaralás.
#13: Igen, tapasztalom én is ezt a társadalmi nyomást a nyaralással kapcsolatban. Legtöbbször csak hallgatok ha felmerül ez a téma, ha rákérdeznek akkor meg kb szégyenkezek, miután meghallgattam, hogy ők Horvátországba, Görögországba, Törökországba mennek és mennyire szuper lesz.
(Nem irigység, mert én ezekre a helyekre nem mennék. Nem szeretem a strandolást, vízpartot itthon sem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!