Milyenek az alapítványi sulisok?
Nem feltétlenül. Én is alapítványiba jártam, elméletben az ország második vagy harmadik legerősebb általános iskolája volt akkoriban, mégis volt pár hülye az osztályban. Szülők be tudják vásárolni a gyerekeket, anélkül nem is nagyon lehet bekerülni. Valamennyit mindig le kell tenni az asztalra (vagy ahogy ők fogalmaznak: támogatni az alapítványt). Az én szüleim is hozzájárultak az alapítványhoz annak ellenére hogy a felvételi pontjaim megvoltak. Ha nem tették volna, lett volna helyettem valaki más akinek a szülei megteszik.
Másik különbség szerintem hogy nincsenek gyerekek zűrös családokból. Nálunk anno nem csak mi gyerekek felvételiztünk, hanem a szülők is. Ráadásul két fordulóban. Szüleimnek be kellett menni elbeszélgetésre az igazgatóval, aztán ki is jöttek a házunkba beszélgetni.
Attól függ, hogy milyen alapítvány.
Mifelénk az alapítványi iskolák nem elit iskolák, hanem általában valami nagyon elvont, alternatív iskolák.
Biztos jó a gyereknek, mert nincs semmi megterhelés, csak szegénynek fogalma sem lesz a való világról, meg elég nagy bajban lesz, ha utána bekerül a középiskolába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!