Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Milyenek az alapítványi sulisok?

Milyenek az alapítványi sulisok?

Figyelt kérdés
Általában jobb képességűek, mint a sima, állami iskolában tanulók?

jún. 10. 10:17
 1/3 anonim ***** válasza:
58%
Én magánsuiba jártam külföldön még sok-sok éve, az akkor 12 éves osztálytársam nem tudta megmondani, hogy hol van Németország, Anglia, Románia, stb. Minden évben volt 2-3 évismétlő gyerek, az első gimiben tömve volt a terem, másodikra megvolt talán a fele a létstámnak, a többiek évetismételtek vagy elmentek.
jún. 10. 10:23
 2/3 anonim ***** válasza:
65%

Nem feltétlenül. Én is alapítványiba jártam, elméletben az ország második vagy harmadik legerősebb általános iskolája volt akkoriban, mégis volt pár hülye az osztályban. Szülők be tudják vásárolni a gyerekeket, anélkül nem is nagyon lehet bekerülni. Valamennyit mindig le kell tenni az asztalra (vagy ahogy ők fogalmaznak: támogatni az alapítványt). Az én szüleim is hozzájárultak az alapítványhoz annak ellenére hogy a felvételi pontjaim megvoltak. Ha nem tették volna, lett volna helyettem valaki más akinek a szülei megteszik.

Másik különbség szerintem hogy nincsenek gyerekek zűrös családokból. Nálunk anno nem csak mi gyerekek felvételiztünk, hanem a szülők is. Ráadásul két fordulóban. Szüleimnek be kellett menni elbeszélgetésre az igazgatóval, aztán ki is jöttek a házunkba beszélgetni.

jún. 10. 10:25
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy milyen alapítvány.

Mifelénk az alapítványi iskolák nem elit iskolák, hanem általában valami nagyon elvont, alternatív iskolák.

Biztos jó a gyereknek, mert nincs semmi megterhelés, csak szegénynek fogalma sem lesz a való világról, meg elég nagy bajban lesz, ha utána bekerül a középiskolába.

jún. 10. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!