Mit lehet kezdeni egy teljesen pesszimista emberrel?
Ha közeli családtag és nem akarom megszakítani vele a kapcsolatot, de teljesen lefátaszt?
Nulla empátia a másik felé, csak akkor max., amikor valakit szidni kell. Senki semmi nem jó neki, csak panaszkodik, számonkér, vagy kritizál, lelkiterrorizál. A hü.lyeségeire azt várja másoktól, higy bólogassanak.
Ha visszajelzést kap mindezekre, rögtön megsértődik, lezárja az aktuális beszélgetést. Ha sima ismerős teszi szóvá, azzal még a kapcsolatot is megszakítja.
Gyakorlatilag nincsenek barátai, programjai, hobbija, ha mégis alakul valami, az végül mindig abbamarad, mert előbb utóbb talál benne valamit, ami nem tetszik.
Mondanom sem kell, így aztán én is, ha beszélek vele, mindig arta jutok, hogy ez rossz volt nekem, és van, hogy ezért inkább nem is keresem (pl.nem hívom fel telefonon azért, hogy cs.eszegessen) Csak mivel közeli családtag, ez milyen már....
Mit tehetnék, hogy kimozduljon ebből, úgy, hogy ő ennek nem érziszükségét? (Amúgy nem lakunk egy városban, de majdnem minden nap beszélünk.)
Ha szeretnéd saját magad, akkor ez nem lenne kérdés.
Miért nem akarod megszakítani a kapcsolatot?
Rajta nem tudsz segíteni. Neked a saját életeddel van dolgod.
Nem születik senki ilyennek, valami történt vele :(
De gondolom nem tetszene neki, ha ezt szóvá tennéd.
Talán, ha a család is ellenáll kicsit. Így úgy érzi veletek bármit megtehet.
#6 te egy büdös bunkó vagy!
A többieknek köszönöm a válaszát. A kapcsolat megszakítás nem opció, mwrt ahogy írtam, közeli családtag és nem elszaladni akarok a probléma elől, hanem megoldani - csak most falba ütköztem.
#4 igaz lehet, de ez nem fog kiderülni, ill. testvérféltékenység biztosan volt, amíg élt az anyja. De nem tudom ez okozhat-e ilyet. Az elszigetelődése nem tetszik, meg a kontroll vesztés, vagyis hogy kicsit sem érzékeli, milyen gáz a viselkedése.
Nem fog sohasem rájönni, hogy ezzel mind önmagána-, mind a környezetének is gondot okoz. Terápia, esetleg pozitív életszemlélet megtanulása.
Arra ösztökélni, hogy azokat az eseményekre gondoljon inkább többet, amik számára sikerrel végződtek, mert ezek erőt tudnak adni a folytatáshoz:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!