Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Verbálisan bántalmazóval...

Verbálisan bántalmazóval szembeni védelem?

Figyelt kérdés
Állandóan tesz megjegyzést a kollégám másokat lenézve!
jún. 5. 10:37
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Te miért nem teszed vele? Mitől érzed, hogy neked nincs jogod ahhoz, amihez neki van?
jún. 5. 10:40
 2/10 anonim ***** válasza:
29%
Szarj az iroda közepére és kend rà. Ha úgy mész be utàna hogy hangosan mondod hogy "Fúj Béla! VAN MOSDÓNK TE ÀLLAT! NEM HISZEM EL!" le nem mossa magàról.
jún. 5. 10:47
 3/10 anonim ***** válasza:
48%

Röviden: asszertív, illedelmes, de kérlelhetetlen feedback.

Szóval odamégy hozzá, és elmondod neki, hogy neked nagyon rosszul esnek ezek a megjegyzések, legyen szíves befejezni. Ha valami közlendője van, akkor jöjjön oda, mondja el, de ezt így nem szeretnéd többet.

Erre ő valószínűleg közli majd, hogy ő csak mondja a véleményét, fáj az igazság, nem kell túlérzékenynek lenni, meg minden f.szság. Azt kell rohadtul kibírni, hogy ebbe a hintába semmiképpen ne ülj bele. De annyira fontos ezt kibírni, hogy még egyszer nyomatékosítom!

Helyette mondasz valami olyasmit, hogy "értem, számodra az egyenesség fontos, nem szeretsz köntörfalazni". Ezzel empátiát mutatsz, nem mégy bele a játszmába. Éééés visszatérsz, hogy de téged az őszinteségnek a nyersességnek ez a formája tényleg bántó, legyen szíves találjon más formát. Ha megint elkezdi a dumát, akkor megint empátia, és vissza az elejére.

Ha ebben kitartó vagy, akkor ki fog fogyni a játszmából, és elmegy a történet egy töréspontig. Itt lehet több opció.

1: lefegyvereződik, és megegyeztek.

2: magyarázkodni kezd. Ilyenkor ugyanaz: empátia, megnyugtatás, és vissza: "tehát azt szeretném, hogy kérlek, mellőzd ezt a hangot velem szemben, ok ez neked?". A végén eljutunk az egyes pontig.

3: legyint és faképnél hagy. Semmi gond: úgy tűnhet, nem értél el semmit, de valójában ő veszített csatát. Hiába álcázza fölényeskedésnek, valójában ez egy visszavonulás, és emlékezni fog rá, hogy nem érte meg veled b.szakodni. Könnyen lehet, hogy már ennyi elég, de ha legközelebb újra kezdi, akkor pontosan ugyanezt kell elölről. Lehet, hogy valami gúnyolódással fog kompenzálni, de ugyanazt kell csinálni. Hidd el nekem, idővel le fog szokni róla.

4: kijelenti, hogy ő magasról szarik rá, hogy mit kérsz tőle, és nem fogja teljesíteni a kérésedet. Ez netzes, mert itt sajnos nincs szó játszmáról, amit kibillentve már vége is a csatának, hanem tényleg csak kényszerítéssel tudod rábírni. Ha ez van, akkor komolyabb bajban vagy, szerintem 100-ból 99-szer nem erről van szó.

jún. 5. 11:08
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
#3 az ilyen kolléga az asszertív kommunikációm közben egyszercsak elbőgte magát :D
jún. 5. 11:40
 5/10 A kérdező kommentje:

Akkor neked már profi szintre sikerült elsajátítanod! Grat.

Nekem eddig csak vesztes stílusban sikerült alkalmaznom.

Talán azért mert én is azt gondolom erről, hogy még is kit érdekel, milyen érzéseim vannak.

jún. 5. 11:50
 6/10 anonim ***** válasza:
Kérdező, mint látod a #4-es válaszomban: sosem tudhatod, kiből mit hozol ki, ha bátor vagy. Lehet az az ember, akit veszélyesnek vagy bunkónak gondolsz, a felszín alatt egy beszari, eszköztelen senki. Próba cseresznye :)
jún. 5. 12:38
 7/10 anonim ***** válasza:

"az ilyen kolléga az asszertív kommunikációm közben egyszercsak elbőgte magát :D"

Az baj?

jún. 5. 13:27
 8/10 anonim ***** válasza:
Amúgy most az egyszer, akik lepontoztak megírnák, hogy miért?
jún. 5. 13:28
 9/10 A kérdező kommentje:
Én nem pontoztalak le.
jún. 5. 16:24
 10/10 anonim ***** válasza:
Megtalálni a gyenge pontját és azt támadni /verbálisan/.
jún. 5. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!