Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy kezdtetek el sikerélménye...

Hogy kezdtetek el sikerélményeket gyűjteni?

Figyelt kérdés
25 vagyok és azt mondták nem merek talpra állni és ezért lettem depressziós. Ezért a gyógyszer helyett azt mondta a doki, hogy kezdjek el sikerélményeket gyűjteni. Elmentem egyedül bevásárolni, de összevesztem egy nyugdíjassal mert 3x rám tolta a kosarat. Ebből nem lett sikerélmény! Meg lehet ennyi idősen nem is ilyen kis sikerélmény kellene hanem valami komolyabb. A sulit ott hagytam 3 éve, mert a tanárral is összevesztem!
2024. jún. 2. 18:37
 1/9 anonim ***** válasza:
Azt csinálom, amit szeretek.
2024. jún. 2. 19:36
 2/9 anonim ***** válasza:

Mik azok a dolgok, amikben nemcsak, hogy ügyes is vagy, de szereted csinálni? Lehet szó bármiről, makettépítés, evezés, barkácsolás, tényleg bármi. Aztán onnantól ezekkel kell foglalkozni, mert ezek fognak sikereket, sikerélményeket adni, amikből lesz majd az önbizalom. Egy idő után.

Nekem a sport volt ilyen, illetve egyetemen a kutatóimunka.

2024. jún. 2. 19:40
 3/9 anonim ***** válasza:
61%
talan ne kötekedjel ennyit. kezd avval.
2024. jún. 2. 19:56
 4/9 A kérdező kommentje:

1-2 Köszönöm

3 Mi ebben a kötekedés?

2024. jún. 2. 20:02
 5/9 anonim ***** válasza:

Sosem tervezek már távolabbra. Az csak külön stressz, mert mindig közbejöhet valami, akkor frusztrált leszek. Ha ellenben csak a pillanatnak élek, akkor a nap végén jó érzéssel megyek aludni.

Van egy tervem júliusra, de nem élem bele magam, nem tervezem meg előre. Majd amikor eljön, mert ha most beleélem magam és keresztbehúzza valami azt a betervezett programot, akkor ideges leszek. Ha meg addig minden napot jól megéltem, csinaltam efy apróságot, ami boldoggá tett, akkor meg sokkal jobb.

2024. jún. 2. 22:19
 6/9 anonim ***** válasza:

Amúgy ha belegondolsz a távolra tervezés hátránya már maga is egy stresszes folyamat, nem csak azért, ha közbejön valami, de az idő amíg agyalsz, hogy és ha közbejön valami.

Képzeld el, ha július 15-én utazol Bécsbe és július 15-én tiszta ideg van mert a mai naptól kezdbe ezen agyaltál, hogy el tudsz-e menni, miket csinálj, akkor el tzdsz menni, de nem tudod a menetrendhez tartani magad, nem is élvezed vagy agyilag ott sem vagy...

2024. jún. 2. 22:22
 7/9 anonim ***** válasza:
A 3 nyugdíjasos sztoriban az a gond, hogy erre koncentrálsz. Miért nem arra, hogy meg tudtál venni mindent amit kellett vagy ha nem is, de tudtál fontosabb dolgokat venni, esetleg láttál efy tök jó dolgot amivel meglepted magad. Vagy pont egy jó zene szólt a rádióban.
2024. jún. 2. 22:24
 8/9 anonim ***** válasza:

Sikerélmény egy kitűzött cél megcsinálása, majd újabb és újabb célok kitűzése. Kezdj el tervezni, fantáziálni, dobd fel a környezeted, csinálj valami kreatívat, alkoss, változtass majd találj ki valami újat.

Kezdésnek tégy rendet a szobádban a lakásodban, de úgy, hogy egy kicsit átalakítod, átrendezed veszel egy két új dísztárgyat lehetőség szerint. A megújult környezet inspiráló hatàsú.

Majd mozdulj ki, új helyekre, ne csak a boltba, természetbe, kirándulni, túrázni. Keress hobbit, sportot. Ezt te tudod, hogy mi érdekel. Pl én mindig is szerettem rajzolni, elkezdtem képeket festeni, videókon keresztül tanulok új technikákat. Van aki hobbi fotós, van aki nyelvet tanul, van aki edzőterembe jár, szóval bármi ami érdekelhet, kezdd el csinálni. A lényeg, hogy kitűzöl egy célt majd ha eléred pipa. Jön az újabb cél. Újabb pipa. És így tovább.

Egy barátom elkezdett biciklivel járni a munkahelyére. Napi 7 km. Mikor már rutinosan ment büszke volt magára. Elkezdett 10-20 km-es távokat menni. Mindig újabb és újabb helyekre ment el biciklivel. Egyre nagyobb távokat tett meg. Volt már 70, 100, 150 is. Neki ez volt a cél, de nem az a lényeg, hogy másnak mi a mérce, hanem, hogy neked mi a jó.

2024. jún. 2. 22:34
 9/9 anonim ***** válasza:
Elkezdtem programozni tanulni otthon, önszorgalomból. És kerülöm a diszkurzust róla. Csak olvasok, nem írok fórumokon, mert sokszor csak a màsik lealacsonyítàsa megy. Így ugyan annyira tudtam örülni az első for loopomnak, mint évekkel késöbb mikor sikerültek komplexebb projektek.
2024. jún. 3. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!