Vajon van szőke női sovinizmus/rasszizmus?
Figyelt kérdés
Hallottam már szőke csajt, amely hangoztatta, hogy csak az a szép, aki szőke. Sőt a nem szőke már nemcsak nem szép, de nem nő, nem is emberi lény. Olyanokat is gyakran állítanak, hogy a férfiak kizárólag a szőkékre gerjednek. Más nőket csak kényszerből választanak, ha nincs szőke.2024. jún. 1. 12:59
1/9 anonim válasza:
Nem vágom hogy miért vannak ráfüggve az emberek ezen az oldalon ilyen nagy szavakra😭
Ez beképzeltség, nem "sovinizmus".
A szőke nők nem alkalmaznak rendszerszintű elnyomást, diszkriminációt és erőszakot a nem szőkéken.
2/9 anonim válasza:
Sosem hallottam még ezt senkitől. Max egy-két férfi mondogatta a jelenlétemben (sötét hajam van), hogy mennyivel szebbek a szőkék, de ők sem soviniszták, pusztán gyökerek.
3/9 A kérdező kommentje:
1: és ha mégis? Teszem azt fel, hogy egy munkahelyen vagy vhol vezető pozícióban egy ilyen szőke nő ül és a hatalmával ezen a területen él vissza.
2024. jún. 1. 13:44
4/9 anonim válasza:
3, kerdezo. Az ilyet annak nevezik, ami. ;-)
5/9 anonim válasza:
#3 Maradjunk a racionalitás határain belül.... Kinézet alapján valamilyen szinten szoktak diszkriminálni, de az nagyon elrugaszkodott elképzelés, hogy egy szőke csak szőkéket vegyen fel.
6/9 anonim válasza:
Ponotsan. Tudat alatt mindenkire hatással van a másik ember külseje, de az az állítás, hogy a szőke nők kivételeznek a szőke nőkkel konkrétan a trollkodás kategória.
7/9 anonim válasza:
Nem, a szőke nőkre inkább érvényes a "pretty privilege", a szőkéket valamiért sokkal vonzóbbnak látják, én ezt tapasztalom (saját magamnál is).
8/9 anonim válasza:
Szőke nőként mindig azt tapasztaltam, hogy a barnakert, feketékert vannak oda. Nők is azt éreztették, hogy alacsonyabb rendű vagyok szőkekent. Erről ennyit.
9/9 anonim válasza:
Már nem azért az 1 húszért, de hogy jön ide a pár hülye szőke pcsához a gender, a sovinizmus, meg a feminizmus? Tudod, hogy ezek mit jelentenek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!