Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan lehet valakivel megérte...

Hogyan lehet valakivel megértetni, hogy amit ő mond az csak egy vélemény s nem ő a naprendszer közepe?

Figyelt kérdés
Aki így gondolkozik azzal egyáltalán meg lehet értetni, hogy amit ő mond, ő gondol az csak egy vélemény s nem általános igazság? Tehát ha én mást csinálok mint amit ő gondol vagy ő csinálna az nem azt jelenti hogy nem fogadok szót - idézve őt - hanem csak lesz@rom a véleményét. Hogyan lehet ezt valakivel megértetni?

máj. 21. 14:48
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
39%
Narcisztikus a figura. Ezekkel nem mesz semmire. Feljogositva erzik magukat a terrorizalasra. :-/ Keruld el megiscsak, minel elobb, annal jobb, ezek nem valtoznak.
máj. 21. 15:26
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Kerulod. Elmesz sportolni,setalni,parkban konyvet olvasni,barattal talalkozni,ruhakat /cipoket/parfumoket/orakat nezni(nem kell megvenni semmit,de kifogasnak jo,miert nem vagy a kozeleben)

Az ilyen csaladtagot en is kerultem. Jobb idoben mindig mashol tanultam meg toltottem a delutanjaimat estemet sokszor egyedul. Rolam se akart leszallni.

máj. 21. 15:37
 13/16 anonim ***** válasza:
6%

Lehet, hogy tényleg jót akar, csak két külön világban mozogtok, és nem értitek meg egymást. Ilyenkor beszélgetni kell, minél többet megmutatni egymásnak a gondolatmenetből. A másik eset, hogy az egész k.rvára nem rólad szól, hanem róla. Abba meg nem éri meg belemenni, mert magával ránt az iszapba.

Példa az elsőre: örököltem földet, és após-anyóssal elég kemény volt. Nekik fel kellett dologzni, hogy ez nekem hobbi, és nem úgy állok hozzá, mint ők a maguk idejében. Nekem meg fel kellett dolgozni, hogy ekkora földet így nem lehet művelni, mert csak szenvedés lesz benne, öröm nem. Mostanra meg lett a közös nevező, és mindkettőnknek fel kellett ismerni, hogy tévedünk, addig meg kemény volt az út.

Példa a szomorú másodikra : anyám folyton kritizált saját magát példaként beállítva, ("bezzeg ő ennyi idősen"). Közben éppen magányossan, alkoholistaként az önutálatba süllyedve tengette az életét. Ha igazat adott volna nekem, esetleg az egész élete csődjével kellett volna szembenézni, ezért inkább engem b.sztatott. Ebből én túl jól nem jöhettem ki, utólag már látom. Akkor elég szar volt - finom voltam.

máj. 21. 16:38
 14/16 anonim ***** válasza:
60%
Sehogy se lehet meggyőzni.. Az ilyen ember nárcisztikus, kerüld..
máj. 21. 17:01
 15/16 anonim ***** válasza:
Tapasztalat, hogy az ilyen embereknek általában annyira sziklaszilárd, megingathatatlan véleményük van, hogy hozhatsz bármilyen észérvet, azt ők úgysem fogják megfontolni. Szóval nem éri meg a győzködés sok esetben.
máj. 22. 10:52
 16/16 anonim ***** válasza:

Sosem fogom megérteni, miért kell a jóhiszemű gondolatokat lepontozni. Bármilyen hihetetlen, vannak olyan emberek, akiknek tényleg jó a szándéka, de rossz mintából döntenek és rossz eszközöket alkalmaznak.

Én is osztogattam már sok tanácsot kéretlenül életemben, amikről később beláttam, hogy elhamarkodottan ítéltem, és nem így kellett volna viselkednem, mert támogatás helyett csak pluszban az agyára mentem az illetőnek. Nem vagyok sem nárcisztikus, sem pszichopata, meg semmilyen divatos kifejezés nem illik rám. Egyszerűen csak nem tudtam belehelyezkedni az ember helyzetébe.

Az öregek különösen nehezek, mert ők még úgy nőttek fel, hogy a tudás az öregtől jön a fiatal felé, mi meg már úgy, hogy az öregek csak süketelnek, de hasznosat nem mondanak. Ez garantált konfliktusforrás.

máj. 22. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!