Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért a magyar emberek fürödne...

Miért a magyar emberek fürödnek a legtöbbet Európában?

Figyelt kérdés
Az érdekelne hogyan és miért alakult ez nálunk így? Régen az emberek mosakodtak. Hónalj, alul, lábmosás lavórban. Aztán bejött a naponta fürödni kell. Európa más részein nem. Miért?

2024. máj. 21. 14:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
53%
Gyanús volt a kérdés szóval rágugliztam. Maradjunk annyiban, hogy messze állunk attól hogy mi legyünk a legtisztábbak.
2024. máj. 21. 15:54
 12/18 A kérdező kommentje:
Kik a legtisztábbak?
2024. máj. 21. 16:15
 13/18 Szolovjov ***** válasza:
38%
Hát én telibe heti 1-2 alkalommal. A kritikus helyeket persze áttörlöm féktisztítós ronggyal ha kell.
2024. máj. 21. 16:52
 14/18 anonim ***** válasza:
Igényes ember naponta fürdik. Ez szokásfüggő.
2024. máj. 21. 17:07
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

#12:

Állítólag a japánok, ráadásul náluk a fürdés egy több szintes rituálé konkrétan.

2024. máj. 21. 18:19
 16/18 anonim ***** válasza:
15, ne zavarjon, hogy a kérdésben Európa van.
2024. máj. 21. 19:25
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

"Azt tudtad, hogy a kommunizmusban ingyen volt a víz? Biza, kerdezd meg a szüleid, nagyszüleid."

Ez Budapesten lehetett. Vidéki megyeszékhelyen a 60-as években biztosan nem.

Vagy ha panel, akkor esetleg vízóra nem volt lakásonként, csak tömbönként.

A vízdíj benne volt a rezsiben, azért nem spóroltak a vízzel, mert úgyis eloszlott a díja.

2024. máj. 21. 19:26
 18/18 anonim ***** válasza:
32%

Itt ez a szokás, a naponta fürdés, meg azt tekinteni normális embernek, aki ezt teszi. Szerintem ennek nincs konkrét oka, olyan, mint hogy egy másik nép más irányba rázza a fejét az igen és a nem kifejezésére. Hiába kérdezel itt embereket, nagyjából mindenki "átlagos magyar ember", aki szerint az vehető emberszamba, aki naponta fürdik és pont. Igazából nem is tudom, hol tudnál erre releváns választ kapni. Egy elfogulatlan - akár külföldi, akár magyar - szociológustól, de kevés esély van rá, hogy átlagemberként kikérhesd ilyen ember véleményét.

Amúgy érdekelne engem is.

2024. máj. 21. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!