Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Napló írás? Kiváncsi lennék...

Napló írás? Kiváncsi lennék mindenre, ami a napló írással kapcsolatos.

Figyelt kérdés
Sziasztok! Ti írtok naplót? Ha igen, milyen füzetben, miket írtok bele? Nektek javított az életeken, hogy elkezdtetek írni? Mikor írtok? Hol tároljátok őket? Nem féltek hogy belenéznek? Mennyire személyes? Napló írás témában mindenre kiváncsi vagyok. Köszönöm!

2024. máj. 19. 15:02
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
88%
13 éves korom óta írok. Én bármilyen füzetbe, csak vonalas legyen. Ki nézne bele? Személyes nagyon, különben semmi értelme nem lenne. Jó visszaolvasni 10-20 év távlatából. Érdekes, hogy milyen voltam. És bár azt gondoltam, hogy mindenre emlékszem, azért értek meglepetések.
2024. máj. 19. 15:09
 2/16 anonim ***** válasza:
84%
9 éves korom óta írok, kissebb nagyobb kihagyásokkal, bár idén még nem írtam bele, de szeretnék.
2024. máj. 19. 15:14
 3/16 anonim ***** válasza:
75%

Ha iphone-d van akkor nemrég a frissítéssel kijött ez a journal alkalmazás oda is tudsz írni és azt kisebb eséllyel találja meg bárki.

Ez a rész pedig az #1-es válaszadónak is szól mert szerintem érdekesnek találná:

Van ilyen weboldal és alkalmazás, hogy futureMe ott meg kell adnod az e-mail címed írsz valamit a jövendőbeli énednek és be tudod állítani, hogy mikor küldjék ki ezt a levelet az e-mail címedre. Én pl 10 évet állítottam be és 2032-ben fog megérkezni majd. Már nagyon várom, hogy elolvashassam újra mert 1-2 részletre emlékszem már csak belöle

.

2024. máj. 19. 15:20
 4/16 A kérdező kommentje:
Szoktatok belé rajzolni? Esetleg képeket ragasztani? Mennyire van "pinterest vibe-ja"? Illetve ha rontotok belé, nem sajnáljátok? Én eléggé perfekcionista vagyok sajnos..
2024. máj. 19. 15:25
 5/16 anonim ***** válasza:
83%

1 vagyok. Én direkt maradtam a kézírásnál. Van egyfajta bája és ez mindig megmarad, jobb visszanézni is így. Pl. A fontosabb fotókat is már kinyomtatom, mert máshogy úgyse néznék nagyon rá.

A kézzel írás azért is jó, mert azt is látom, hogy hogyan változik az írásom. Nem zavar a rontás, ez magamnak íródik, nem másnak. Sőt! Az érdekes, amikor már az íráskép alapján látom, hogy pl. ideges voltam.

2024. máj. 19. 15:31
 6/16 anonim ***** válasza:
86%

Más a napló, és más mondjuk egy bullet journal, annál értem, hogy Pinterest vibe, meg zavar a rontás. De egy naplóba csak leírod a gondolataidat, történéseket, azt, ami éppen foglalkoztat, annak nem kell szépnek lennie.

Voltak hosszú évek, amikor rendszeresen írtam naplót, főleg tini koromban, azok valahol most is megvannak, pár éve költözéskor a kezembe akadtak, hát fogtam a fejem rendesen, hogy miken tudtam problémázni 😂

Felnőttként is volt, hogy írtam, de mindig csak akkor, ha valami durva mélypontom volt, amúgy nem.

Bullet journalom meg most van, pár éve, de azt nem igazán nevezném naplónak. Szép, tele rajzokkal meg mindenfélével, de abban nincsenek benne a személyes gondolataim, csak az emlékezetes események említésszerűen, meg számomra fontos dolgok, de azok is csak mint felsorolás.

2024. máj. 19. 16:29
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
2ik vagyok. Igen én szoktam rajzolni bele. Jó érzés visszanézni/ olvasni a régi rajzaim
2024. máj. 19. 17:21
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Már lassan 10 éve nem írok naplót, 14 éves korom körül hagytam abba, előtte keménykötésű, írólap nagyságú könyvecskékbe írtam, volt, hogy sima, de kockás és vonalas is volt. Általánosban, úgy másodiktól kezdve, végig vezettem naplót, és túlzás nélkül vagy 10 telt be az idő alatt. Elsősorban a suliban történtekről írtam, meg a kutyánkkal megélt dolgokról, ugyanis vele rendszeresen jártunk mindenfelé kirándulni, vagy legalább a város széli erdőbe. Akkoriban nem volt sok barátom, de róluk is volt szó, meg arról a pár dologról, amit együtt, sulin kívül csináltunk. Meg persze az érdeklődési köreim is elég szépen kiveséztem ott.

A ki nem mondott gondolatoktól való "megszabadulásban" segített, meg -szerintem- részben általa fejlődött sokat a stílusom írás terén, gördülékenyebben és árnyaltabban is fogalmazok.

A naplók még megvannak, az egyik polcomon tárolom őket, bár annyira nincsenek kimondottan szem előtt. Személyesnek mondanám őket, de még így sem tartok attól, hogy bárki beleolvasna egyikbe is. Azért ennyire sok feles ideje szerintem senkinek sincs a családban :D Meg aztán olyan régiek, hogy nem hinném, hogy ilyenekkel foglalkoznának.

Rajzolni elég ritkán rajzoltam csak bele, képeket sosem, de matricákat elvétve azért ragasztottam beléjük. Dekorálni sem volt szokásom, bár voltak színes tűfilceim, egy időben csakis azokkal írtam beléjük.

Semmi Pinterest, Tumblr, egyéb ilyen vibe-ja sincs egyiknek sem, mert nem is volt rá igényem, hogy sokkal díszesebb legyen (mert annyit nem is terveztem a jövőben forgatni, meg nem is volt kedvem hozzá, hogy jobban díszítsem), meg akkoriban nem is volt ekkora divatja ennek.

Néha amúgy nem lenne rossz újra belefogni, de nem tudom, mennyire tudnám azt tartani, hogy rendszeresen írok bele. Most határozottan több dolog is történik velem, vannak mérföldkövek is, meg megpróbáltatások is, de tényleg nem tudom, újra bele fogok-e fogni ebbe a közeljövőben, vagy sem.

2024. máj. 19. 17:49
 9/16 anonim ***** válasza:
58%
Volt, hogy írtam, jó volt. Abbahagytam.
2024. máj. 19. 17:54
 10/16 anonim ***** válasza:
22%
Telefonban írom és inkább csak néhány mondatot, gondolatot, ami épp eszembe jut abban a pillanatban. 2-3 naponta írok valamit. Ezek leginkább negatív gondolatok magammal kapcsolatban, lévén erősen ön és életgyűlölő vagyok. Gondolom segíteni semmit sem segít, mert most is épp olyanokat írok, mint néhány éve, mikor elkezdtem.
2024. máj. 19. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!