Hogyan reagálnátok egy ilyen helyzetben bárosként?
Csak én és egy vevő voltam a bárban, a férfi pár asztalra a pulttól ült amikor beszélgetést kezdeményeztem vele. Úgy éreztem nagyon jól megy és egy hullámhosszon vagyunk. Csakhogy egyszercsak jött egy másik férfi és így szólt a másikhoz:
- Magadban beszélsz?
- Valaki elkezdett a bár mögül felém motyogni.
- Bólogatta a fejét neked?
- Aha.
Miközben ÉN ott voltam! Hogy volt(ak) erre képes? Életemben nem éreztem magam annyira megalázva.
Önbizalomhiányos vagyok, ezért hallkan beszélek és kiszolgálni egy dolog, de nagyon nehéz összeszednem a bátorságot arra hogy valakivel beszélgetést kezdeményezzek. Ezután biztos nem fogok! És igen, sokat bólogatok miközben valakit hallgatok, ezt anyukámtól örököltem, de mi van abban?
Nem értem miért kell a másikat ennyire megalázni és kigúnyolni. Ti mit csináltatok volna a helyemben? Visszaszóltatok volna? Kockáztattátok volna a munkátokat azért, hogy kiálljatok magatok mellett?
Férfiként írom neked,hogy nagyon bunkó és szemét dolog volt,amit tettek ezek a férfiak.
Azért is átérzem a helyzeted,mert olyan csendes a természetem,mint a tiéd.Sajnos a mai világ nem nekünk kedvez,ezt látom,hallom, átélem.
De a munkád miatt nem tudsz mit tenni,sajnos.Ha beszóltál volna ,lehet már nem lenne munkád.
Nem érdemes ismeretlen emberek reakcióit ennyire magadra venni,ezt próbáld meg , hogy egyik füleden be,másikon ki. És mindig azt nézd,ki mondja,nem azt hogy mit mond !
F
Ha vkivel baratkozol,menj oda 2meterre tole ,h vilagosan latsszon ,h tarsalogtok. Sajnos itt felrertette a baratja a dolgokat,ne gondold megalazasnak. Nem hiszem.h annak szanta a baratja.
A baratsag kotes sokszor nehez dolog. Kitartast kivanok.
Nem tudsz mást csinálni mint okulni a helyzetből.
Valószínűleg ezzel a vendéggel mèg talàlkozol èn a jövőben pont leszarnâm ,megkapnà amit rendelt és kész ennyi.
Èn is vendéglátásba dolgoztam meg azt is tanultam ,ez ilyen szakma .
Mèg lehetne beszélni a nyalós kollègákról , gennylàda főnökökről , tulajdonosokról is
"mivel csak ketten voltunk úgy gondolom úgy illett, hogy szólunk egymáshoz."
Te, ha jól értem, pultos vagy egy bárban. Azt értsd meg, hogy a vendégek nem azért mennek oda, hogy téged szórakoztassanak, ha épp unatkozol, mert nincs sok vendég. Ha ők beszélgetni akarnak veled, akkor illik - bizonyos határok között persze - udvariasan válaszolni (értem ezalatt, hogy nem muszáj másfél órán át bájologni vele a semmiről, ha nem akarod), de az, hogy látod, ül és iszogat a pasi egyedül, és még egy mozdulattal sem tesz utalást arra, hogy társaságot szeretne, akkor békén kell hagynod. Mert nem illik ráerőltetni magad a vendégre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!