Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Irigy vagyok? Ti hogyan...

Irigy vagyok? Ti hogyan reagáltatok volna erre?

Figyelt kérdés

Tegnap kaját rendeltünk a párommal. Mindketten kólát kértünk, de én cukormenteset, amit ö egyébként folyton lehurrog, hogy nem finom, meg nem is igazi kóla stb.

Ő megitta amit kapott, én meg csak egy részét (én nem tudok egyszerre fél litert meginni), gondoltam majd később...

Erre ma este látom, hogy jön be a szibába a kólámmal szó nélkül, teszi le magának.

Hát én ezen felhúztam magamat, mert egyrészt később akartam meginni és nem szeretem, ha vmit lerakok és utána hűlt helyét találom, vagy ha vmi tárgy, és elrakja máshova ...másrészt még le is mondtam volna róla, ha elkéri. Harmadrészt, cukormentes ugye, amit ö nem szeret, én viszont csak olyat iszok kólából és azt is csak ritkán és nem is literszám.

És erre semmi bocs vagy valami, hanem inkább engem nevez irigynek....

Jogosan háborodtam fel, vagy felfújtam a dolgot?

(Azt azért zárójelben megjegyzem, hogy egy csomószor csinálja azt a kajával, hogy megeszik valamit a hűtőből és utána nem hoz újat - ilyen alapot pl hogy kenyér - és nem is szól, hogy vegyek, én meg állnék neki mondjuk vacsizni és nem tudok csinálni egy szendvicset. Vagy főzök és előtte nap megveszem a hozzávalót és pont fondol egyet és azt eszi meg, de alapból ő nem (v)enné, csak pont meglátja és akkor az kell neki. És lehet ez ill. a sok kis hasonló eset miatt vagyok már kiborulva.)

2024. máj. 19. 00:08
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Edd meg te is az ő kajáját.
2024. máj. 19. 00:33
 2/9 anonim ***** válasza:
(én, aki épp feliszom a férjem kóláját)
2024. máj. 19. 00:33
 3/9 anonim ***** válasza:
Üdv a párkapcsolatok világában... Ez ilyen. Hacsak meg nem beszéled vele, hogy mindenki magának vásárol, és magára főz/készít kaját. Ettől még járhattok együtt vásárolni, csak mindenki szépen belerakja a saját kosarába amit épp enne.
2024. máj. 19. 00:58
 4/9 Katona Dius ***** válasza:
Ettől én is agyvérzést kapok. Szóljon, hogy megissza, megeszi. Szóljon, hogy elfogyott, így ha megyek boltba, tudom, hogy venni kell és nem keresem hiába. Meg nem úgy állok neki vacsorázni, hogy azt hiszem van itthon ez/az, közben meg nincs. Szeretem tudni, miből mennyi van itthon, hogyha boltba megyek, tudjam, mit kell venni. Szerintem semeddig nem tart szólni, hogy figyu, ez vagy az elfogyott.
2024. máj. 19. 02:12
 5/9 anonim ***** válasza:

Ideje lenne elbeszélgetnetek, hogy mik is zavarnak a másikban és mi lenne a jó rendszer.

Hány évesek vagytok, mióta vagytok együtt? Azért ez egy friss kapcsolatban oké, de hosszabbnál elég gáz. Nem a kóláról van szó, hanem a szó nélkül megesz dolgokról amik, amúgy kajához lettek véve. Fura ez a dolog is, hogy nálatok ennyire ki van centizve a kenyér is.

Ez vagy kamu, vagy még nagyon fiatalok és buták vagytok.

2024. máj. 19. 02:19
 6/9 Katona Dius ***** válasza:
A kenyér nálunk ki van centizve. Nem szoktam sokat venni, mert 1. drága (gluténmentes, mind a ketten allergiásak vagyunk), 2. a legtöbb esetben csak én eszem, pár szeletet reggelire, férjem főtt ételt eszik főként, és nem szokott reggelizni. De ha gondol egyet, és megeszi vacsira, akkor reggel borul a dolog, találhatom ki, hogy mit egyek (a fentebb említett probléma miatt egyéb pékáru se nagyon van itthon, pl péksütemény vagy kifli), de ha szólna előre, mikor megyek haza (este 7 körül végzek, ő akkor áll neki vacsorázni), akkor még be tudnék szaladni a boltba venni, hogy legyen reggelre. Csak sosem szól, holott sokszor megkértem már, hogy legalább egy sms-t írjon, hogy menjek be a boltba, mert reggelre nem lesz kenyér.
2024. máj. 19. 02:25
 7/9 anonim ***** válasza:
31%
Dominálni próbál feletted a kajával. Nem mászott még le a fáról...
2024. máj. 19. 07:17
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Én nem eszem meg az ő kajáját ilyen esetben. Amit közösen (vagy napi szintű dolgokat) veszünk az más, közös....de ha boltba megyünk és direkt magának választ, ahhoz sem akkor sem később nem nyúlok én sem, ez teljesen egyértelmű nekem. Odáig meg nem szeretnék eljutni, hogy külön ki kelljen hangsúlyozni hogy az az enyém.

#5 pont ezek vannak nálunk is, amit #4,#6 ír. Illetve a kicentizett kenyérhez még annyi, hogy amire én azt gondolom, hogy elég lesz, mert én eszek 1-2 szeletet, addig ő megeszik 6-ot. Múltkor vettem 1 kg kenyeret, ebből csak vacsorázott, másnap reggel láttam, hogy alig a harmada maradt csak, így mehettem újra a boltba...

2024. máj. 19. 08:10
 9/9 anonim ***** válasza:

Az elterő kajaigény miatt is jobb, ha mindenki magának vásárol. Lásd egy szelet vs. hat szelet kenyér.

Meg ne az egyik találja már ki, mit akár enni másik. Mindenki bemegy szépen a boltban, és megveszi magának azt, amit épp megkíván, vagy előre eltervezett, hogy főzni fog.

2024. máj. 19. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!