Hogy lehetnék motiváltabb?
Tanulj valamit! Tanfolyam, iskola, nyelviskola. Ott érnek majd új benyomások, lehet, hogy összefutsz szimpatikus emberekkel. Készülsz a vizsgákra.
Kezdetnek nem lenne rossz! Rázd fel magad, olyan jó, hogy vevő vagy a változtatásra
Ez a baj, hogy én is vágyom a netezésen kívül más elfoglaltságokra, de nehéz odakényszeríteni magam, a legkisebb energiabefektetés a netezés. Odáog eljutni, ehhez várok ötleteket.
Régen (a net előtt) olvastam és kész. Manapság nehezebben állok neki, és hamar el is terelődik a figyelmem. Azon kapom magam, már megint a telefon a kezemben, már megint pörgetem a fb-ot. :(
Az én tippjeim a következők:
1. Ha már jelenleg a netezés a fő szabadidős elfoglaltságod: tegyél rendet a Facebookodon! Töröld azokat az oldalakat, akiknek nem érdekel a tartalma!
Legyen kevesebb szemét a hírfolyamban, ha már nézed, tedd a "leghasznosabban"!
2. Kövess be valaki olyat, aki valami olyan tevékenységet csinál, ami Téged motivál! (Akár többet is!) - így már a netezős időben is folyton a szemed előtt lesz, ez a pörgetés közben akár tudat alatt is motiválhat. Mondok két példát:
- Ha érdekel az utazás, utazós bloggerek/influenszerek insta profiljának követése, aminek hatására akár te is elfoglalod magad azzal, hogy böngészel, hogyan lehetne olcsón szép helyekre eljutni. (Így ha el is mész valahová, már kirántottad magad ebből a gödörből kicsit).
- Olvasás: könyvkritikai oldalak, fb csoportok, instaoldalak követése, akik tippeket adnak neked, miket olvass. Kezdj bele valamibe te is, ami szimpi, így akár órákra elfelejted majd a telefonod. Motiváció? állíts fel időkorlátot, pl. X nap alatt X db könyvet elolvasok.. hidd el, meg fogod csinálni! Ha van ismerősöd, aki vevő rá, versenyezzetek. Csináljatok olvasás /edzés/utazás/ barkácsolás...stb. kihívásokat. :)
Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!