Csak szerintem rossz humor az alábbi?
Vannak ezek a funny YouTube videók, ahol cikis pillanatokat vágnak össze, zene aláfestéssel, alatta erőltetett röhögéssel.
Elismerem, tényleg van közük vicces pillanat, pl. az előbb néztem egyet, ahol a manusnak, aki öltönyben volt, lecsúszott a nadrágja.
De vannak olyan pillanatok, amikor mások pl. hatalmasakat esnek, vagyis balesetet szenvednek. Szerintem ez már nem vicces. Belegondolva: vajon ha kamerára vették volna azt, amikor elestem a gördeszkával, és feltöltötték volna, röhögtek volna rajta? Valószínűleg igen, pedig nem volt vicces: úgy összetörtem magam, hogy össze kellett csavarozni engem (szó szerint!)
A másik, ami ehhez hasonló videó házaspárok/szerelmes párok egymást szívatják. Alatta meg is jegyezte valaki a kommentben, hogy ez nem vicces, durván bántják egymást. Persze lehet, megjátszott volt, de én inkább bántalmazásnak tűnt némelyik vicc.
Összefoglalva: mások szenvedésein nevetni szerintem rossz humor.
Mit gondoltok?
Még valami: van a fekete humor, ami megosztja az embereket:
Ott azonban figyelembe kell venni, hogy azok fiktív, kitalált történetek.
A humorista és közönsége pl. nem szó szerinti haláleseteket nevet ki.
Tehát a fekete humor még jó is lehet.
Én ha ilyen balesetes videót nézek, szó szerint érzem a fájdalmat magamon is, ahol megüti magát az illető.
Képtelen vagyok 1-et is megnézni.
Odáig már el sem jutok, hogy nevetek rajta....bár van abból vicces, amikor biztos nem lesz baja az illetőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!