Most nem haverokra gondolok. Hanem például egy lánynak, vagy egy olyan embernek aki az ismerősöm de nem nagyon beszélek vele. Például az egy iskolában ha a folyosón köszönnek nekem (nem felnőttre gondolok hanem diákra)?
Mert én így szoktam általában köszönni, és úgy hallottam hogy sokak szerint bunkó köszönés és csak haverok közt megy el mint például a csá, cső stb.
Nyilván egy tanárnak, idősnek, boltosnak, buszsofőrnek felnőttnek stb.-nek nem így köszönök.
Férfiak szoktak így köszönni. Egyik kolléganő szokása volt így köszönni. Na, az ő szájából nekem ez nagyon fura volt.
2024. máj. 1. 11:35
3/8 A kérdező kommentje:
#2 azt bele is írtam hogy férfi vagyok
2024. máj. 1. 11:37
4/8 anonim válasza:
Elég igénytelen hatása van, pláne felületes ismerősök felé, a szia sokkal kedvesebb, puhább, elfogadottabb.
2024. máj. 1. 11:40
5/8 anonim válasza:
Attól függ kivel és milyen közeli a viszonytotok. Két haver között oké.
2024. máj. 1. 13:14
6/8 anonim válasza:
Annak akinek így köszönsz, nem a legjobban esik. Inkább férfiaknak esik jobban ez a fajta köszönés.
De biztos jó érzésű vagy hogy feltetted a kérdést.
Az emberek sokfélék és nem gondolják hogy a jövőben bármi jelentősége lenne. Pedig lesz!
A Biblia ezt írja: 37.Zsoltár 29."Az igazságosak öröklik a földet és örökké rajta laknak."
2024. máj. 1. 13:23
7/8 anonim válasza:
Azért az, mert nincs ilyen szó. Szeva és szevasztok van.
2024. máj. 2. 10:35
8/8 anonim válasza:
Egyébként belegondolva nincs normális magyar köszönésünk. A legsemlegesebb a hello, de az sem magyar. A "szia" az angol see you átvétele és nem használjuk mindenkivel, például fiú fiúnak nem szokta. A "csá" és a "cső" pedig olaszból ered, szintén nem használhatjuk akárkivel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!