Volt, hogy direkt el akartatok kapni valamilyen betegséget?
A covidot, mert egészséges fiatalként leghátul voltam az oltási listán, pedig minél hamarabb vissza akartam térni az uszodába közel másfél év kihagyás után. Tényleg, az a pár hét is sokat számított akkor, engem lelkileg feltölt az, ha elmehetek úszni, és már nagyon tele volt mindenem a lezárásokkal, meg azzal, hogy felborították az életem, szóval szerettem volna minél előbb túlesni rajta és visszatérni a normálishoz.
Nem hogy azt megelőzően, meg akkor sem sikerült elkapni, hanem azóta sem. Soha életemben nem voltam még covidos. Ezzel egyedül vagyok az ismeretségi körömben, aki minden óvintézkedést megtett, hogy NE kapja el, annak sikerült, nekem, aki átmentem a házi karanténban lévő ismerősömhöz egy hétig minden nap, nem.
(nem kell emiatt köpködni amúgy, kényszerszabin voltam, egyedül éltem, és bringával mentem haza tőle, senkivel nem érintkeztem rajta kívül)
5-ös vagyok.
Hajaj. Sok mindennel! xD Őszintén szólva alig ugrik be, leginkább általánosban voltam olyan hülye, hogy neten keresgéljek módszereket. Az rémlik, hogy ketchupot valamivel és valamikkel együtt ettem. Majdnem tényleg hánytam, de nem lettem rosszul, azt leszámítva, hogy az akció érdekében két órával korábban felkeltem, nehogy lebukjak apám előtt. Megittam egyszerre 3 liter jéghideg vizet és ettem fagyit, de attól sem lett semmi. Nem tudom, még mik voltak, de egykor nagyon benne voltam. Hát, utáltam az általánost. :'D
Erősen náthásan nem mennék be. Az erősen náthás az a szint, amikor egy nap alatt felzabálok egy 100-as csomagot a papírzsepiből + be van dugulva az orrom, hőemelkedésem és vagy lázam van, fáj a torkom. Hanem nem kell ahhoz ennek a felének sem lennie, hogy ha rossz a közérzetem, mármint tényleg olyan rosszul érzem magam, akkor kiíratom magam legalább egy napra, mert nem tudok 8 órán át hajtós álló munkát végezni, miközben figyelni sem ártana, hogy minden úgy csináljak, ahogy kell.
15-ös, engem a szüleim vittek bárányhimlő-partyba, elmondták, hogy még gyerekként át kell rajta esni, mert felnőttként rosszabb lesz, stb. Emiatt rendesen kudarcként éltem meg, hogy nem kaptam el - viszont az öcséim, akik ott se voltak a zsúron, ők bárányhimlősek lettek pár nappal később, konkrétan haragudtam rájuk, hogy mi az, hogy ők elkapták, hát nekem kellett volna.
Nem tudom, akkoriban (2000 körül volt ez) volt-e már bárányhimlő-elleni védőoltás, de nekem nemrég mesélte a barátnőm, hogy még most is léteznek ilyen himlőpartyk, a lánya óvodájában épp a szeánszát éli ez, közben meg ő beoltatta a lányát bárányhimlő ellen, mert simán lehet már kérni ilyet... Nem értem, miért nem élnek a szülők inkább ezzel, nekem az egyik osztálytársam anno két hónapot hiányzott iskolából és évet is kellett ismételnie emiatt, mert valamiért rajta olyan súlyosan jött ki, hogy kórházban kellett kezelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!