Normális, hogy az alábbi esetben sokszor még az autósok vannak felháborodva?
Nem egyszer olvasni olyat, hogy kiszökött cicát vagy kutyát elgázolnak az autóval, és ilyenkor sokszor még az autósok akarják a gazdát feljelenteni, meg kártérítést követelni, stb.
Na most egy ilyen cica vagy kutya elütésnél az autón legfeljebb a lökhárító törik össze vagy rongálódik meg - ez ugye a további használatát, működését nem befolyásolja. Az állat viszont sokszor elpusztul, vagy el kell altatni sérülései miatt. És még van pofájuk az autó tulajoknak pattogni? Nem felháborító szerintetek? Az autó csak egy használati tárgy a cica meg egy élőlény volt...
Normális, igen.
Mert pl. én nem szeretném elütni a te kutyádat, mert minden állatot szeretek. Félrerántom a kormányt, lemegyek az útról. Vagy félrerántom és épp ot jön egy másik autó.
Ha csak simán elcsapom az állatodat, akkor alap esetben nem lesz bajom, de igenis veszélyezteti a forgalomban résztvevőket, ha valami csak új kiszaladgál eléjük.
Én erre nagyon nagyon figyelek. De ha elütnék valamit, lehet, hogy belőlem is előjönne az ideg, egyrészt mert megijednék, másrészt nekem lelkileg nagy sokk lenne, hogy elütöttem egy kisállatot, hiába vigyáztam, mert a gazdája nem figyelt rá rendesen.
Azért tudnak nem kis kárt okozni az autókban, és nem 2ft kipofozni.
Hiába nem kedvelem az autósokat, nekik adok igazat.
A kutyákért ám se kár. :)
Nos ha biztonságban tartod az állatodat, nem fogják elütni.
Nekem a macskáim és a kutyám is biztonságban vannak, nem fogja őket a fene sem elütni.
Igen, normális.
Az állatért a gazdája felel.
Az autós meg nyelje be azt a pár 10 - pár 100 ezer Ft költséget, csak mert valaki nem képes betartani a rá vonatkozó szabályokat, törvényeket?
Értem én, hogy lelki trauma, de gondoljon arra az illető, hogy ő a felelős állattartó, csakis saját magát okolhatja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!