Szerintetek helyes ha egy diplomás lenézi a nem diplomást?
Az értelmiség és a "munkás osztály" egymásra van utalva. Hatalmas ostobaság bárkinek is lenéznie a másikat.
Fölényeskedhetek a kétkezi munkásokkal szemben, de azért van út az autóm alatt, azért van autó a fenekem alatt, azért van kenyér az asztalon, azért folyik víz a csapból mert valahol valakik ezt megteremtik / megteremtették számomra. Lobogtathatom a diplomámat, de ha nem lennének útépítő munkások, szerelők, pékek, gyári dolgozók, akkor nem sokra mennék a közgáz ismereteimmel. :))
Na de ugyanígy vérmes hülyeség, amikor a kétkezi munkások nézik le a szellemi dolgozókat. Merthogy mérnökök nélkül mondjuk bajosan építenének biztonságos épületeket, vasútvonalat vagy hidakat, és a vakbél műtétjüket is tök jó, hogy nem a sarki hentes végzi.
Szóval összességében ez olyan, mintha a tüdőm lenézné a vesémet vagy fordítva. Egyformán fontos mindkettő.
Jaj, de jót írt a 12/12- es.
Köszönöm szépen!
Milyen igaza van, mindenkire szükség van!
Igen.
Én ha orvosra szorulok, alap hogy kell a képzett orvosi diplomás, ő ha belső felújítást akar, pl burkolás, neki meg az én tudásomra van szüksége.
Az intelligens emberek nem a végzettséget nézik.
Talán kivétel a tanárok, mert egy alap diplomával, milliós fizut akarnak, holott az ő tudásuk egyenlő a 0-val.
Anno ezért lehetett már érettségivel is pedagógus valaki, mert ahoz nem kell diploma.
Nem is értem, miért hisztiznek folyton a tanárok.
A tanárok többsége minimálbér alatt kapna, csak kiegészítik neki.
De ez azt is jelenti, hogy ingyen van a túlóra (olyankor kisebb a kiegészítés).
Azért ezt eléggé pofátlanság jó fizetésnek hívni, ráadásul egy felelősségteljes munkához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!