Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek létezik olyan,...

Szerintetek létezik olyan, hogy valaki gonosznak születik?

Figyelt kérdés

Tehát mondjuk ha vannak erre utaló jelek, mondjuk a kisgyerek szeret állatokat kínozni, kibelezni, vagy csigákat tapos el puszta kedvtelésből, szeret kegyetlenkedni a többi kisgyerekkel, vagy mániákus hazudozó, manipulátor már kiskorában. Ez utalhat arra, hogy a kisgyerek gonosz, vagy gonosznak született?

Esetleg találkoztatok már olyan gyerekkel (vagy felnőttel), akiben semmilyen jó tulajdonság nincs, hanem a gonosz megtestesülése? Van olyan ember, akiben semmi jó nincs? Szerintetek ez genetika, vagy nevelése kérdése, hogy valaki gonosznak születik, vagy azzá válik?

2024. febr. 11. 00:51
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Vajon az olyan emberek, mint Hitler, vagy Sztálin eleve gonosznak születtek, vagy csak később váltak azzá? De hozhatnék példának más népirtó diktátorokat is... Ez csak egy példa.
2024. febr. 11. 01:04
 2/11 anonim ***** válasza:
61%
Alapjellemmel születünk.
2024. febr. 11. 03:29
 3/11 anonim ***** válasza:
Szerintem egyébként igen, de az 10.000ből 1. Egyszer olvastam ehhez hasonlót,nem tudom már hol. De nagyon nagyon ritka.
2024. febr. 11. 07:09
 4/11 anonim ***** válasza:
81%
Sokáig azt gondoltam, hogy nem. Majd a jelenlegi munkahelyemen kiderült, hogy vannak ilyen embercsökevények...
2024. febr. 11. 08:02
 5/11 anonim ***** válasza:
85%
Igen. A pszichopátiával születettekre gyakorlatilag nem hat a nevelés.
2024. febr. 11. 09:22
 6/11 anonim ***** válasza:
82%

Van olyan, aki így születik, de azok a gonosz embereknek egy töredéke. Van, akiben megvan a rossz cselekedetekre a hajlam, de a jó féle nevelés felülírja, és van olyan, akiben nincs meg nagyon a hajlam, de olyan rossz nevelést kapott(szerintem belőlük van a legtöbb).

Olyan igazi, klasszikus pszichopatából szerintem nincs sok(szerencsére).

2024. febr. 11. 10:19
 7/11 A kérdező kommentje:

És milyen jelei vannak, hogyha valaki gonosz, aljas, manipulatív ember? Kikkel érdemes vigyázni, milyen embertípusok a veszélyesek, mik az intő jelek?

Illetve az olyan ember, akiben semmi jó nincs, semmilyen pozitív tulajdonság, hanem velejéig, zsigerileg romlott, már-már sátáni figura, az mitől ember?

Az ember definíciója az, hogy erkölcsi lény, nem? Na most aki velejéig gonosz, a jóság szikrája sincs meg benne, az mitől ember? Nem áll közelebb az állathoz?

2024. febr. 11. 12:56
 8/11 anonim ***** válasza:
65%

Degeneráltak azok akik Ok Nélkül bxtatják, vagy keresztbe tesznek, illetve kárt okoznak másoknak és ráadásul még élvezik ezeket a dolgokat. Azt, hogy ezt milyen szinten teszik, az mondja meg róluk, h a gonoszság milyen fokán állnak.

Az állatokat ne keverd ide, ők csak a programjukat hajtják végre, az ember ezt képes felülírni.

2024. febr. 11. 13:34
 9/11 anonim ***** válasza:
33%

Sokaknak a gonoszság a legfőbb jellemvonásuk

kb az emberek 10% a ilyen

2024. febr. 11. 13:39
 10/11 A kérdező kommentje:
Ti ismertek a környezetetekben gonosz gyereket? Van olyan, aki bűnözőnek születik? Mit lehet tenni, hogy egy gyerekből ne váljon bűnöző? Meg lehet ezt akadályozni, ha vannak erre utaló jelek?
2024. febr. 13. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!