Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A kopaszodó emberek miért...

A kopaszodó emberek miért takargatják a fejüket sapkával, meg oldalról, hátulról ráfésült hajjal?

Figyelt kérdés
Teljesen egyértelmű, ránézésre is, hogy mi a helyzet. Miért kell szégyellni a kopaszságot? Sokaknak jól is áll, én fontolgattam is, hogy lenyírom nullással csak úgy, bár van hajam még bőven. Ezek az emberek miért nem vállalják, miért próbálják ilyen egyértelmű trükkökkel takargatni, amiből sokszor csak olyan kínos frizurák születnek, mint Trumpé?

2024. jan. 15. 01:05
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

#10 20:32

Nem feltétlen kell végletekben gondolkozni.

Lehet, nem undorodik valaki a kopaszságtól, csak egyszerűen szeretne nem az lenni. Lehet az is, hogy másoknak próbál akár tudat alatt megfelelni, mert tudja, hogy van, akinek nem tetszik a kopaszság.

Ez egy állapot, sajnos nem tehet ellene az ember (nagyon kevesen jutnak el akár a hajbeültetés lehetőségéig), próbálja kihozni a helyzetből a legjobbat - nem kell ezért bántani, nem tehet arról, hogy így alakult.

Ahogy a teljesen kopaszokat sem kell bántani.

Részemről sosem szerettem (nem tetszett), amikor valaki kopaszra borotválja a fejbőrét, mert így tetszik neki.

...de teljesen más, ha kopaszodik az ember, ő nem tehet róla - és van, aki úgy dönt, nagyon furcsán kopaszodik, ezért a maradékot inkább lenyírja... ez az ember saját döntése, nem lehet mindenkinek megfelelni.

2024. jan. 15. 21:30
 12/17 A kérdező kommentje:

Ki mondta hogy téli időszakról beszélek? Tényleg sok itt a bolond, leginkább te.

Én csak azt nem értem hogy az ilyen oldalról meg hátulról ráfésülése a hajnak sokkal igénytelenebb mint ha kopaszra nyírná valaki. Lányismerőseim akik tindereznek, mondták ezt nekem és azóta tűnt fel nekem is még jobban. Mindent lehet büszkeséggel viselni, magabiztosan, a kopaszságot is. Ezzel nem rejtenek el semmit, mert ha meglát az ember egy indokolatlan siltessapkát pl beltérben akkor tudjuk hogy az illető kopaszodik. Ettől csak a bizonytalanság, szégyenkezés ami lerí az adott pasiról. Hajós az egyik legjobb példa, állandóan sapkában szerepel mindenhol bár legalább ő elismeri hogy ezért. Miért nem lehet méltósággal elfogadni, hogy idősödünk és ez ezzel jár?

2024. jan. 16. 15:53
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

"Miért nem lehet méltósággal elfogadni, hogy idősödünk és ez ezzel jár?"

Azért, mert a kopaszodás nem csak az idősek problémája, hanem huszonéves fiatal srácok, és nők is kopaszodnak.

Nekik meg nem kellene kopasznak lenniük. Egyiküknek sem.

A tudomány éppen ezért dolgozik a problémán.

2024. jan. 16. 16:53
 14/17 anonim ***** válasza:
Kopasznak lenni a legkirályabb dolog a világon. Saját tapasztalat, de sokaknál láttam még, hogy ha egyszer az életben kipróbálod, hogy tarra borotválod a fejed, soha többé nem akarsz már hajat növeszteni, mindegy, hogy mennyi hajad volt előtte. És egyúttal a kopaszodás probléma is egy életre kipipálva.
2024. jan. 16. 21:59
 15/17 anonim ***** válasza:

#12 15:53

Egyébként érdekelne, kit bolondoztál le - csak mert nem egy ember szólt hozzá a kérdéshez. :)

Nekem speciel siltes sapka eszembe sem jutott sapka hallatán, csak a téli verzió. Valóban van nyári viseletre siltes sapka, bár én nem különösebben szeretem (ritka esetben lehet praktikus és alapvetően nem néz ki jobban mint egy kopasz fej, max. a fejbőr leégésétől tud megvédeni).

Ahogy fent is írják, egyrészt a kopaszság nem feltétlen jár a korral, másrészt huszon- harmincas éveikben is sokan erősen kopaszodnak már, ami azért nem túl jó dolog.

A korral normál esetben hajritkulás jár (nőknél is), és bizonyos fajta kopaszság valóban előfordul egyes férfiaknál - de azért nem általános ez sem.

Mindenesetre kívülállóként nehéz belelátnunk abba, hogyan látja a kérdést egy érintett személy - valószínűleg nem olyan egyszerű a lelki oldala mint ahogy itt elbeszélgetünk róla.

2024. jan. 16. 22:06
 16/17 A kérdező kommentje:
Kortól függetlenül, a Trump féle átfésült haj mindenhogy kínos. Idősebbeknél főleg, ott teljesen természetes hogy kopasz az illető férfi mondjuk 60-70 évesen. Egyébként ízléses ragasztható parókák is léteznek. Nem is vitatom a lelki okait ezeknek, csak az esztétikait. Ugyanaz, mint amikor bő, hosszú pólókat vesznek fel a kövérek, hogy vékonynak látsszanak. Az ellen pedig sokszor tenni is lehet!
2024. jan. 16. 22:14
 17/17 A kérdező kommentje:
De írhattam volna idősödő férfiaknál a hajfestést.. na annál nincs ripacsabb ízléstelenebb dolog.
2024. jan. 16. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!