Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Normális hogy képeken kisebb...

Normális hogy képeken kisebb az egyik szemem, mint a másik?

Figyelt kérdés
jan. 4. 23:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen
jan. 4. 23:29
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy borzalmasan gyakori dolog, teljesen normális.
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Én szinte minden képen kicsit kancsi vagyok, de élőben egyáltalán nem. Szóval szerintem nem baj.
 4/11 anonim ***** válasza:
93%
Nagyon ritka a szimmetrikus arc, szóval nem furcsa.
jan. 4. 23:59
 5/11 anonim ***** válasza:

A képeken az is bekavarhat, ha a függőleges tengelyre van tükrözve a kép a tükörképedhez képest.

Tehát lehet, hogy példának okáért picit kisebb a jobb szemed, de ezt megszoktad, mert kb. egész életedben ezt tapasztaltad, ha tükörbe néztél.

De azt hiszem, hogy ha mondjuk szelfit csinálsz, akkor megfordul a kép, és a bal oldalon lesz a kisebb szemed, amit ráadásul már tudat alatt alapból is kicsit nagyobbnak szoktál meg a másiknál, ugyanez fordítva a másik szemednél. Így tehát egy érzéki csalódás következtében kétszer (vagy négyszer 🙃) akkorának fog tűnni a különbség a szemeid között, mint amekkora valójában, és emiatt egy szinte jelentéktelen különbség is feltűnőbbé válhat.

Vagy az is állhat emögött, hogy kicsit érzékenyebb a fényre az egyik szemed, és a vakuvillanás miatt jobban hunyorítasz vele.

És természetesen az is lehet, hogy nincs is különbseg a szemeid között, csak valamiért a képeken tűnik úgy.

Szóval szerintem normális :)

jan. 5. 00:21
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Ameddig nem olyanok a szemeid, mint Vidnyánszky Attilának, vagy Sartre-nak, addig nincs semmi gond :)
jan. 5. 00:22
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Alapjaraton nem a szemed kisebb, hanem valoszinuleg az egesz arcod asszimmetrikus, teljesen normalis. Masoknak nem feltuno, sajat magadat pedig csak furcsanak talalod. De mindenki szoval nyugi
jan. 5. 02:10
 8/11 anonim ***** válasza:
A fókusz is torzít, vissza lehet nézni képkockánként a változást.
jan. 5. 07:02
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem csak képeken, amúgy sem vagyunk szimmetrikusak.
jan. 5. 09:39
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem meg konkrétan az egyik szemem picit feljebb van mint a másik.
jan. 5. 10:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!