Az mitől függ, hogy valaki a gyengébbeket: betegesen védelmezi, vagy betegesen elnyomja?
Én az első verzió vagyok, legyen az kisállat, törékeny ember, akármi.
Az elnyomók, agresszorok meg....kb méretre való tekintet nélkül neki tudnék menni mindnek.
...betegest azért írtam, mert nálam ez elég extrém módon van jelen.
Ahogy pl a szomszédomnál meg a másik véglet, ő mindent, ami kicsi, kiszolgáltatott, mintha élvezné, hogy kínozhatja, gyötörheti.
érzelmi intelligencia, és tapasztalat, illetve hogy hogyan nevelték, vagy hogyan nem az adott illetőt
elég sokat zaklattak kiskoromban, de valahogy kinőttem magam mind fizikailag és szellemileg, így ha látok valami igazságtalanságot, ahol van lehetőségem közbelépni megteszem, mert megvan hozzá az adottságom, ami lehet hogy sokaknak akik segítenének nincs, persze nem sodrom veszélybe magam, odáig nem mennék el mindenkiért
a cselekvésem alapja legtöbbször az az érzés amit régebben éreztem, lehet nem is empátiából cselekszem sokszor, hanem pusztán irritál a szituáció ami felkavarja a dolgokat és minél előbb megszűntetném, habár ez az esetek kis részében igaz csak szerencsére
ha valaki bántalmazó környezetben nőtt fel ő szintén kifordulhat mind két irányba, vagy meg akarja akadályozni hogy mások is átéljék ezt, vagy ő sem lesz képes kifejezni magát másképpen, ez elég összetett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!