Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a legjobb reakció ilyenkor?

Mi a legjobb reakció ilyenkor?

Figyelt kérdés
Ha valaki neked elemeselne hogy bántalmazták, de valami tényleg súlyos módon, mit mondanál neki, vagy mit reagálnál? A legtöbben szerintem szornyulkodes/sajnalkozas ahogy reagálnak. De szerintem ez annyira nem jó, legalábbis engem ez rohadtul zavarna. Aztán a másik véglet se jó, hogy: durva, kellemetlen, ehh, stb. Mert hiába azt akarod kifejezni, hogy szörnyű ami történt, ez túl érzéketlen lenne a másik számára. Szóval valami a kettő között kéne, ami támogató, de nem is ez az alszent tuldramazott reakció.

2024. jan. 1. 23:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Bántalmazottként mondom a tapasztalatomat. Volt, aki hüledezett rajta, de mégis a közönyösség, pókerarc az általános, amikor elmondom. Lehet, direkt nem vágnak arcot, hogy ne derüljön ki mit gondolnak, nem tudom. De nem is a reakciójuk a lényeg.
2024. jan. 1. 23:11
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Miért lenne álszent?!

Megrázó hallani, és ezt ki is fejezném. Azért mondja el, mert együttérzést, lelki támogatást remél. Megfogalmazza, kimondja, ami történt vele.

Esetleg tanácsot, segítséget remél.

2024. jan. 1. 23:12
 3/12 anonim ***** válasza:
0%

Semmit ne mondj. A múlt elmúlt, ha akar róla beszélni majd fog. Annak örülj, hogy ennyit is legalább ki tudott magából préselni. Már ez is egy óriási erő és munka hozama. A múlt emlékeit nem kell bolygatni, már el vannak temetve.

Nézd meg a mesét, meg olvasd el Öreg nénét, csodálatos mind kettő a maga nemébe. Az öreg néne egy nagymamát takart. Akkoriban.

2024. jan. 1. 23:19
 4/12 anonim ***** válasza:
Itt van linkben: [link]
2024. jan. 1. 23:27
 5/12 anonim ***** válasza:
0%

Ezeket el se kellene mondani csak azoknak akik haspnlo cipoben jártak. Ugyanis az atlagembert terhelni is gáz a parunkra a frusztrácioinkat ráterhelni is aljas aztán a barátok stb ugy se èrtik mivel nem ők mentek ezen át nagy a sansz az áldozathibaztatásra is meg arra hogy szánalomnak néznek.

Ez sztem pont nem tartoik másra csak szinten bántalmazottakra meg a nane meg ezekre a körökre kívülállókra kizárt.

2024. jan. 1. 23:30
 6/12 anonim ***** válasza:
3 abban csak az van hogy az öreganyo meggyógyít egy őzikèt akinek balesete volt. Semmi olyan hogy milyen múltat nem kell bolygatni? Csak mert nekem megvan a konyv is. Nem értem hol az összefuggés a bántalmazottakkal benne.
2024. jan. 1. 23:32
 7/12 anonim ***** válasza:
52%
Én ilyenkor mindig azt szerettem hallani, mikor azt mondják milyen erős vagyok, hogy túléltem és tovább tudtam lépni. Szerintem ennél nincs jobb reakció.
2024. jan. 1. 23:52
 8/12 anonim ***** válasza:
50%

7.

Telitalálat.

2024. jan. 1. 23:59
 9/12 anonim ***** válasza:
15%
5+6 jelentve vagy. Megkérnélek téged, hogy a jövőben ne koslass a hozzászólásaim után, nem vagyok kíváncsi a nárcisztikus-pszichopata előadásodra. Egyrészt forog tőle a gyomrom, másrészt örülj, hogy nem nevesítelek. De rád lehet ismerni, és van aki már rád ismert. Rajtam kívül.
2024. jan. 2. 00:02
 10/12 anonim ***** válasza:
0%
6 Az a könyv pedig ami nálad van, az enyém volt. Én kaptam az anyai nagymamámtól. Sosem volt a tiéd. De még ezt is lenyúltátok.
2024. jan. 2. 00:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!