Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Kéregetők a buszmegállóban,ti...

Kéregetők a buszmegállóban,ti mit csináltok?

Figyelt kérdés

Az utóbbi időben észrevettem, hogy egyre gyakrabban találkozom koldusokkal/kéregetőkkel a buszmegállóban, és kezdek aggódni emiatt.Ezek a kéregetők sokszor agresszívvá váltak. Elmondtam nekik, hogy nem hordok készpénzt, de ez sajnos nem mindig volt elegendő nekik.

Kérnek cigit,fülbevalót, telefont, táskát, kártyát vagy akármit, és ha nem adok nekik, akkor agresszívvá válnak.Többször is előfordult, hogy erőszakoskodtak, kipakoltatták a táskámat, a pénztárcámat vagy akár megrángattak,rettentően megalázó volt…

Még az is megtörtént velem nyáron hogy az egész családjuk leköpött a buszon azért mert az egyik rokonnak nem adtam pénzt. Jogsim nem mostanában lesz mert nagyon drága, így a buszmegállóban való várakozás elkerülhetetlen számomra(ez nem 1 buszmegállóban történt meg hanem kb az összesben)

Kíváncsi lennék, hogy mások is találkoztak-e hasonló helyzetekkel, és hogyan kezelik ezt a problémát. Van valakinek hasznos tippje vagy tapasztalata a hasonló helyzetek kezelésére,főleg hogyha több c*gány jön oda akik látszólagosan agresszívak és bevettek valami szert?

A “várd meg a kövi buszt” nem opció mert nem budapesten élek ahol 5-10percenként járnak a buszok.

18/N

2023. dec. 27. 15:23
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
91%
Én amikor előveszem a telefonomat, és hangosan kimondom a "most akkor hívom a rendőrséget", erre általában másodpercek alatt eltűnnek.
2023. dec. 27. 15:44
 12/32 anonim ***** válasza:
100%

Nem a 6-os vagyok de spray ügyben azt tudom tanácsolni hogy csak akkor használd, amikor végszükség van. Használd a meglepetés erejét, a legerőszakosabb hangadó képébe kell az egész flakont fújni (vagy mehet félkörbe is ha össze vannak tömörülve előtted), aztán amíg tart a sokkhatás, nagyon gyorsan meglépni onnan! És jódarabig kerülni a környéket is, mert emlékezni fognak rád és bosszút akarhatnak állni.

Szóval a sprayt tényleg csak erőszak és támadás esetén ajánlom, meneküléshez. De ha nálad van, az is ad már magában egyfajta lélektani előnyt, hogy tudod magadban hogy kevésbé vagy kiszolgáltatva.

Ja és sose hagyd hogy körbevegyenek. Onnét már sprayvel is nehezebb kijutni. Ezt mindig meg kell előzni, előrelátással.

2023. dec. 27. 15:44
 13/32 anonim ***** válasza:
8%
Sokkal izgalmasabb a mesekérdéshez adott válaszokat olvasni ékezettel...
2023. dec. 27. 15:47
 14/32 anonim ***** válasza:
28%
Küzdősport.
2023. dec. 27. 15:49
 15/32 A kérdező kommentje:

#13 Igyvan,biztos Magyarorszagon sehol se vannak c*ganyok akik keregetnek es agresszivan fellepnek az emberek ellen🤣Te egy burokban elsz?

Latogass el 7.-8.keruletbe,hos utcaba,ozdra,miskolcra,salgotarjanba,gyor ujvarosba,tétre,debrecen belvaros stb

2023. dec. 27. 15:53
 16/32 anonim ***** válasza:
80%
Eddig ha azt mondtam csak kártyám van általában elég volt. 10 éve éjjel a vasútállomáson egyedül, 3 c...-nak nem, de nyomatékosítottam, hogy 2 perc múlva jön a tehervonat, ha nem húznak el egyikőjük alatta végzi. Amikor meglátták hogy tényleg jön (ismertem már a menetrendet) nagyon sietős lett nekik.
2023. dec. 27. 15:56
 17/32 anonim ***** válasza:
88%

A. Tájékoztatod a jelenségről az önkormányzatot, - akik a rendőrök, polgárőrök járőrözésének probléma kezelésére hangolását kérheti.

B. Tájékoztatod a jelenségről a rendőrséget, - akik közvetlenül rá tudnak hangolódni a polgárőrséggel együttműködve a probléma kezelésére.

C. Nem konkrétan a buszmegállóban várod a buszt, hanem egy olyan helyen, amelyre nemigen lehet rálátni a buszmegállóból, de te időben észreveszed, hogy elindulhatsz oda, (mert észleled, hogy jön a buszod) - és így annyira az utolsó pillanatban érsz a megállóba, hogy nem lesz ideje szemétkednie veled senkinek!

2023. dec. 27. 15:58
 18/32 Kólauborkával ***** válasza:
31%

Öszintén, se vidéken se a nyóckerbe se shol nem voltam ilyen általánosságban zaklatva. 1 kezem meg tudom számolni az alkalmakat és sosem kötekedtek, ha azt mondtam nincs semmim.

Szóval számomra érthetetlen téged hogyan találnak meg minden buszmegállóban…

2023. dec. 27. 16:20
 19/32 anonim ***** válasza:
97%
Nekem furcsa, hogy miért hívod kéregetőknek / koldusoknak őket. Ha kipakoltatták a táskádat, az konkrétan rablásnak nevezném, nyilván fenyegetően léptek fel ellened. Ha tudsz, hívj rendőrt, ha ilyen helyzet van. A spray-t nem javasolnám, ha nem tudsz vele jól bánni, ellened fordíthatják, vagy véletlenül lefújsz valaki mást a buszmegállóban / buszon. Ha ez rendszeresen a buszmegállóban fordul elő, szerintem is várj valahol máshol, esetleg sétálj odébb egy másik megállóba és ott várakozz, ha nincs túl messze és kicsit jobb környéken van.
2023. dec. 27. 16:20
 20/32 anonim ***** válasza:
5%
Nézd meg a koldus puskával című filmet és rájössz. :D
2023. dec. 27. 16:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!