Csak szerintem bunkóság direkt nem segíteni valakin? (lent)
Ha valaki látja, hogy a másiknak valami nehezen megy és ő nagyon egyszerűen tudna segíteni (semmibe nem kerül) de ehelyett direkt nézi empátia-mentesen ahogy a másik szenved.
Nincsenek rosszban vagy ilyesmi, nincs semmi előtörténet ami indokolna bármilyen viszonyt.
Lehet, hogy a kettejük között nincs elősztori, de az, akinek segíteni kellene, már megjárta ilyennel.
Nekem voltak már jó és rossz tapasztalataim ilyen téren. Persze itt biztos azt fogod mondani, hogy a segítségre szoruló nem olyen (lehet pont te vagy az), de sok esetben nem lehet igazán tudni.
Nem mondom, hogy soha nem segítek, de nem feltétlenül ugrok mindig mindenkinek gondolkodás nélkül...
Ha az illető nem nyitja ki a szájat, hogy szüksége van segítségre, miért gondolja, hogy gondolatolvasó vagyok?
Nagyon nem tudnak az emberek kommunikálni. De a kéretlen segítségkérés lehet, hogy valakinek nettó hátráltatás.
Nagyon nem mindegy, milyen szituációban van ez. Példát írj, kérlek.
Szerintem ettől a mai magyar társadalomtól ez várható már csak el.
Emlékezzetek vissza a 2006-2010-es időszakra: "mindenki legyen önálló", "vége a jóléti társadalomnak": pofázta a nép.
Hát akkor itt van:).
Kimaradt: NEM pénzbeli segítségről van szó, hanem útbaigazításról/tanácsról.
Kb 1-1,5 PERC lett volna neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!