Miért köpködnek visszafelé sokan, akik elmennek külföldre?
Milyen emberek az ilyenek? Sokszor látom, hogy elmennek, külföldre, aztán egyből minden magyar hülye, nem érdekli, mi van magyaroknál stb.
Én is eljöttem több mint egy évtizede, bennem is volt némi felbuzdulás, meg ugye minden zöldebb, de sosem jutott eszembe visszafelé köpködni.
Mondjuk én meg pont külföldön kerültem azokat akik szintén frissen kijöttek, sokáig nem tudtam miért, de idővel rájöttem, hogy pont ez a mentalitás irritál, hogy visszafelé köpködnek, 5 mérettel nagyobb az arcuk, méregetik a farkukat, hogy ki mennyit keres stb.
Szerintem ők a hangos kisebbség. Az nem fog megmaradni hogy valaki elvan és normálisan viselkedik.
Sokszor akik ennyire mutogatják hogy nekik mennyire jó külföldön és MO egy nagy szar azok pont nem élnek sok esetben jobban kint mint itthon. Nincs kolbászból kint a kerítés és ha nincs egy jó szakmád és a nyelvtudásod akkor mehetsz kb minimálbérért mosogatni.
Van hova fejlődni MO nak nem egy probléma van, de az igazság az hogy mindenhol vannak problémák, csak a "szomszéd fűje mindíg zöldebb"
Azért, mert pont az marad még itt, akit jókislánynak/jókisfiúnak neveltek, hogy viseljenek el mindent udvariasan, akkor is ha már megpusztulnak. Magyarul megtanultak mindent lenyelni, és megelégedni azzal ami van, minden szó nélkül, nem hőbörögni, nem kiállni magáért hogy legyen változás stb.
A hőbörgők, meg kiállók már észrevették, hogy itt rendes tömeg ami tesz is valamit a változásért, az nem fog összejönni, úgyhogy kezükbe vették a sorsukat és elmentek. És most meg nem arról megy a hangoskodás meg a kiállokmagamért hogy változtassa meg az országot, vagy a helyzetét, hanem arról, hogy neki már sikerült.
Én azokat az ismijeimet bírom akik kint élnek és vagizni akar nekem ide haza , holott jobban élek mint a legtöbb meg hülyeségekkel.
Pl ilyenek
"Jaj képzeld, megyünk Olaszországba, mióta Németországban élünk van nyaralás, otthon ilyen nem volt"
Ok mit kezdjek vele, én meg itthon élek és voltam idén Cipruson meg Tenerifén, nem a szomszédos országban.
Másik pl
"Jaj képzeld Ausztriában biztosítást intéztem, egy nap alatt fizettek a kárra,itt minden olyan flottul megy"
Aha ok, én múltkor hétfő reggel beadtam a kárigényt a Generalinak, mire hazaértem az irodából (1 óra) itt volt a pénz..
Vagy legutóbbi párbeszéd:
" -Jaj a te gyereked c*gányokkal fog majd iskolába járni.
-Tiéd meg arabokkal.
-Jaj dehogy, abszolúte fehérek járnak csak ide
-Amúgy a mi környékünkön se nagyon van c*gány.
-De ha más nem utcan talalkozik majd velük..
-Mert a tiéd szerinted nem fog utcán arabokkal talalkozni?"
Szánalom, amúgy, amit csinálnak, játszak a fejük, annyi ilyen ismerősöm van🤦🏻♀️
Nem köpködök vissza, de egyszerűen nevetséges, hogy
- a pénztárcámban turkálnak
- IRIGYEK! (családtagok pl)
- életemben először láttam nő beszól, hogy milyen jó nekem, mert eltart a barátom (ez nem igaz, de bszki, semmi köze hozzá, mit dolgozok és mennyit keresek)
De ami még ennél is jpbban felb., amikor hazajövök és 10/7 ismerősöm BIZTOSAN szidja a kormányt, a Zórbánt, valami nem jó neki, és amikor visszaszólok, hogy el lehet költözni, ha nem tetszik, akkor még ő háborodik fel, hogy NEKEM KÖNNYŰ kintről fennhéjázni. :D
A mentalitásról már egy szót sem ejtek, mert az tragikus a külföldiekéhez képest.
17 igazából fórumokról ismerem a jelenésget, de az életben csak egy (érdek)barátom volt, aki jobban akarta tudni, hogy milyen jól megy kint, mert 15 éve kiküldte egy cég 1 évre, a vége az lett, hogy tiltott, és ezt szokásos #németeknélfelennyiatéliszalámi kép alá írt kommentem miatt, amiből kiderült, hogy a téli magyar árát a sokadosztályú utánzathoz hasonlítják.
Ezen kívül személyesen sosem kóstolgatnak ilyen szinten.
Igaz eléggé szűk körben forgok, meg nagy és csúnya vagyok, és talán fél aki nem ismer közelről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!