Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az mennyire furcsa ha valaki...

Az mennyire furcsa ha valaki pl nem tudja hogy a különböző hónapok hány naposak?

Figyelt kérdés

Van egy ismerősöm akire a következők igazak.

Nem tudja melyik hónap hány napból áll fejből.

Nem tudja milyen különböző ünnepek vannak, csak annyit tud hogy a karácsony az dec.24 és az a "szenteste" de fogalma sincsen mitől szent vagy milyen befonódása van a vallásba ennek.

Nem tudja hány nap szabadsága van. Ha a munkahelyén megkérdezik tőle mikor tervezi majd a következő évben kivenni akkor csak legyint rá hogy neki tök mindegy valamit írjanak be ahogy jónak látják.

Nem tudja senkinek a születésnapját csak a sajátját, de azt is csak azért mert ügyintézéshez kell.

Kifejezetten utálja ha foglalkoznak a születésnapjával vagy pl névnapján fel akarják köszönteni.

Önmagában ez nyilván nem fedi le a teljes személyiségét de ennyi alapján ő neki lehet valamilyen mentális betegsége?

2023. dec. 6. 01:28
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
És azt kifelejtettem hogy bármilyen "érdeme" van, hogy valamit jól csinált vagy megoldott egy problémát azt inkább eltusolja, letagadja és azt mondja nem is ő volt hanem más.
2023. dec. 6. 01:31
 2/11 anonim ***** válasza:
88%
Megértem. Én azt sem szoktam tudni, milyen nap van, mert nem számít. Semmi különbség egy kedd és egy szombat között, pontosan ugyanazt csinálom minden nap. Ami más, az nem a nap nevétöl függ, hanem az időjárástól.
2023. dec. 6. 03:39
 3/11 anonim ***** válasza:
41%
Ez nem a személyiségére utal, hanem inkább arra, hogy valami gond van a naptárfelfogásával, gondolom, olyasmi, mint a diszkalkulia, csak épp kifejezetten naptárra. Biztos van erre szakszó, ma már mindenre van.
2023. dec. 6. 04:25
 4/11 anonim ***** válasza:
26%

Miért is kéne tudni, mennyi hónapban mennyi nap van?

Mi vagy te, valami könyvelő, könyvvizsgáló?

Pont olyan vagy, mint az ilyen kultúrsznob prolik, akik döngetik a mellüket, és visítoznak hahotázva, ha valaki nem tud valamilyen bárgyú irodalmi kérdést.

De ha izzót kell becsavarni, ahhoz hívnak villanyszerelőt....

Nem, nem mindenki ilyen könyvelő szinten van képben a napokkal, de gondolom neked az meg természetes, hogy egy lértát nem bírsz lecipelni a 6 emeletről, mert el se bírod...

Nem vagyunk egyformák, stimm?

2023. dec. 6. 05:29
 5/11 anonim ***** válasza:

Én is csak a saját szülinapom tudom, meg vagy 3-4 nagyon közeli családtag/barátét. A hónapokat sokáig én se tudtam hány naposak, igazából nem is foglalkoztatott soha, most is csak azért tudom mert megtudtam hogy van benne rendszer és így könnyű kikalkulálni. Ráadásul ahogy a #2 mondta, mivel nálam a hétvége ugyanúgy munkanap, néha én sem tartom számon milyen nap van. (jó, ezt mondjuk általában tudni szoktam :D)

Az viszont érdekes hogy neki tökmindegy mikor írják ki a szabadságot. Nem szokott kelleni neki soha?

2023. dec. 6. 05:30
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Én se tudom egy évre elõre, mikor akarok szabadságot kivenni. Majd ha beteg lesz a gyerek. A nyári szabadságot is kb. csak nyár elején szoktuk eldönteni.
2023. dec. 6. 05:42
 7/11 anonim ***** válasza:
Nincs benne semmi furcsa
2023. dec. 6. 06:53
 8/11 A kérdező kommentje:

"gondolom, olyasmi, mint a diszkalkulia, csak épp kifejezetten naptárra. Biztos van erre szakszó, ma már mindenre van."

Nem arról van szó hogy ne tudna megtanulni ha akarná. Csak nem érdekli. Mert teljesen tök mindegy.

2023. dec. 6. 09:54
 9/11 anonim ***** válasza:
A szabadságaimat számon tartom, meg az ünnepeket is (csak a szabadnappal járó ünnepeket), a többi rám is igaz.
2023. dec. 6. 11:37
 10/11 anonim ***** válasza:
Ez biztos nem te vagy? Szerintem egyáltalán nem gáz, az a fura, ha valakinek ez hírérték annyira, hogy kérdést tegyen fel erről. Ezek miatt ábrándulok ki teljesen az emberiségből.
2023. dec. 6. 16:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!