Szerinted ezért megbüntetnék a cégvezető igazgatót? Ha valaki be jelentené hogy nem fűtenek a megváltozott munkaképességű dolgozókra?
Kérdező, egészséges emberekre vonatkozóan is vannak előírások a hőmérsékletre, melyeket kötelező betartani.
Ezek tipikusan irodai, ülő munkára vonatkoznak.
Természetesen ha a munka jellege megkívánja, akkor lehet ennél hidegebb. Pl. aki szabad ég alatt dolgozik, az jelenleg 0 fok körüli hőmérsékleten kénytelen dolgozni, és ezen senki nem tud változtatni.
Úgy tudom, ha irodai, ülő munkáról van szó, akkor 20 foknak minimum lennie kell. De nem vagyok szakértője a témának. Az biztos, hogy van előírás. És nemcsak megvált. munkaképességűekre, hanem egészségesekre is. Igen, bírságolhatnak, ha ez nincs biztosítva. És tehetsz névtelenül is bejelentést a munkaügyi felügyelőségre.
A munkaügyi felügyelőségnél tegyél bejelentést. Ők szerintem azt is megmondják, mennyi lenne az előírt minimum hőmérséklet.
Kérd, hogy adataidat ne adják ki a cégnek.
De mi ez a rengeteg kérdés arról, hogy hideg van a munkahelyen?! Az enyémen is hideg van, de ott olyan a munka, meg az épület jellege, hogy hűvös lesz télen, és nem ülök egy helyben egész nap, hanem könnyű fizikai munka, és a hűvös kb. 18 fokot jelent, nem azt, hogy 10 fokban kell ÜLNÖM. A vérem forr fel, mikor ilyeneket olvasok. (De legalább ez után már biztos nem fázom :D )
Könyörögve kérlek, találd meg a felületet, ahol felnyomhatod. Menj az Ombudsmannhoz, ha még van, bármilyen EU-s szervhez. És mindenki mást is kérek, hogy jelentse a munkáltatóját, ha úgy spórol, hogy embertelen körülmények közt dolgoztatja az alkalmazottait. Légyszi, ne tűrjétek el! Ha szerintetek én tudok értetek bármit tenni, mint sima civil, írjatok privit. Kb. 1-2 hetente felnézek az oldalra és akkor majd elolvasom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!