Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerettek ajándékot kapni...

Szerettek ajándékot kapni valami konkrétat pl. ruha, parfüm vagy pedig pénzt (családon belül)?

Figyelt kérdés

2023. dec. 1. 14:46
1 2
 11/20 Metionin ***** válasza:
Igen, könyvet szeretek kapni.
2023. dec. 1. 21:49
 12/20 anonim ***** válasza:

Nem igazán vagyok az ajándékozás híve. Sokszor magam se tudnám megmondani hogy mi az amit a másik tudna nekem adni mert ami kell azt megveszem magamnak. Pénzel pedig úgy vagyok, hogy szerencsére jól keresek és sokszor úgy látom hogy sokkal többet jelent az illetőnek az a mondjuk 10 ezer forint mint nekem ezért közel sem okoz akkora örömet.

Sokszor fizikai ajándékokkal az is a baj hogy néha nagyon mellé tudnak lőni az emberek és olyan dolgot adnak amit nem használsz-nem a te stílusod és társai. Azok az ajándékok érdekesek amikor valaki olyan dolgot ad neked amire nem is gondoltál volna és mondjuk meg egyszerűsíti valamilyen formában az életed.

2023. dec. 1. 23:44
 13/20 anonim ***** válasza:

Kifejezetten nem szeretem az olyan ajándékokat, amik feleslegesek számomra.

Csak növelik az amúgy is rengeteg felesleges tárgyakból álló kupakot, amit rakosgatták, kerülgetni kell.

Még a hasznos dolgokkal is nagyon könnyű mellé fogni, mert ha nem illik az ízlésemhez, nem az a minőség, amire szükségem van, akkor ugyanúgy felesleges számomra.

Pénz adni stílustalan, de legalább arra költöd, amire igazán szükséged van és nem kell felesleges dolgokhoz jó képet vágni, miközben tudod, hogy vagy eladni, elajándékozni, vagy kidobni fogod.

2023. dec. 2. 09:37
 14/20 anonim ***** válasza:
Gyerekként nagyon szerettem ajándékot kapni. Hotwheels, matchbox, lego stb. Most már nem várom el senkitől de ha kapok pólót, tusfürdőt, dezodort annak nagyon tudok örülni mert nem kell meg venni :D vagy karácsonyra ha valaki hoz egy üveg pálinkát az is jó mert év közben nem iszom alkoholt
2023. dec. 2. 11:32
 15/20 anonim ***** válasza:

Piciként odáig voltam az ajándékoktól, adni és kapni is szerettem. Viszont így, huszonéves fejjel, már inkább csak adni szeretek.

Sokszor én magam sem tudnám megmondani, hogy mit szeretnék (legtöbbször igazából semmit sem, mert amit mégis, azt nem lehet pénzen megvenni), úgyhogy nekem a legtökéletesebb ajándék a pénz, vagy ajándék utalvány, mondjuk, könyvesboltba, vagy egy olyan üzletbe, ahol sokat vásárolok. Mellé pedig egy tábla étcsoki és kész is :D

Nálam ruhával, parfümmel, ékszerrel (sosem hordok semmit, néha mégis kapok, pedig elég sokszor hangsúlyozom, hogy nem szeretem őket) elég könnyű mellé lőni, szóval szerencsére az előbbi kettővel már jó ideje nem próbálkozik senki sem.

2023. dec. 2. 14:55
 16/20 Szolovjov ***** válasza:
Nem szeretek semmilyen ajándékot kapni, mert ezzel csak kellemetlen helyzetbe hoznak. Hiszen én senkinek nem veszek semmit és ezt tudják rólam.
2023. dec. 2. 19:43
 17/20 anonim ***** válasza:
50%
A karácsony már elvesztette az igazi hangulatát, mert a pénz kiszorította.
2023. dec. 9. 00:40
 18/20 anonim ***** válasza:

Meg azért, mert kötelező, meg mert mindig mások akarják megmondani nekünk, hogyan kell megélnünk a dolgot, meg a sok felesleges megfelelési kényszer és emiatti stresszelés miatt és még hosszan lehetne sorolni.

A pénz - és persze minden más felsorolt is - csak akkor veszi el a hangulatát, ha hagyod neki. Ha valamilyen hatás nem tetszik, akkor tégy ellene!

2023. dec. 10. 01:56
 19/20 A kérdező kommentje:

Ezek szerint akkor a legjobb ajandek, ha latjatok, hogy valami nagyon hianyzi neki mondjuk egy kocsi mert van jogsija, de nincs jarmuve. Mar szovatette, hogy milyet akar, es akkor megveszitek neki, plusz penzt is adtok.

Ez csak egy analogia. Kocsi helyett legyen okosora, vagy gyereknek uj telefon, utananezve, jo marka, kemeny hardwarrel mert tuti jatszani fog rajta + melle ugy 60 000 Ft - ma mar nem sokat er annal kevesebb, meg ha kiskoru is, egy ps4 pl. mennyibe kerul? Vagy egy fogaszati kezeles maganban. Es ez csak also hang.

Talan mar lejjebb lehet vinni a dolgokat ha mar felnott es van sajat keresete - jo keresete, jo kornyezete. Osszedobva mindenki ad neki 50 ezret ha nehezen el meg, nagy csalad (az enyem csak 4bol all) 4 nagyszulo, 2 szulo - 6 an osszedobnak 100 ezret mar 600 ezret kap, ami mar valamire futtya - ez mar alsonak a felso kategoriaja.

2023. dec. 10. 08:57
 20/20 anonim ***** válasza:

#9 voltam

Azért is inkább pénz, mivel borzasztó sokan adnak úgy ajándékot, hogy fogalmuk sincs róla, minek örülne a másik, ezért kapunk egy 5000000000-odik bögrét, egy újabb méretben nem megfelelő csúnya zoknit. Esküszöm, inkább semmit nem kérek, csak ilyeneket ne adjanak ajándék néven (egyetlen bögrének tudtam örülni eddig: egy unokatesóm (10 volt akkor) adott nekem (19 voltam akkor) egy olyan bögrét, amin rajzolva rajta vagyunk, ott a nevünk, ő készíttették, szerintem az cuki volt, de általában nem ilyen bögréket adnak ajándékba, hanem a kacatos boltban kiválasztják az elsőt. Na, azt utálom (főleg, hogy én általában direkt sok időt töltök az ajándékok kiválasztásával, sok kisebbet veszek, hogy biztosan legyen valami, ami tetszik neki, és személyre szabottan az ő ízlése szerint választok, és rosszul esik, amikor kapok egy vackot). Szóval ha valakinek 1000 ft a kerete, inkább adja ide azt az 1000-et, hiába gondolja cikinek, mert hasznosabb dologra tudom költeni, mint a hülye bögréje.

2023. dec. 10. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!