Mi okozhat ekkora eltéréseket a zenehallgatás során?
Ízlésről nem vitatkozunk, tartja a mondás, nem is szeretnék. Kinek ez kinek az, de meglepett valami. Egyik nap kollégákkal youtubeon egymásnak mutogattunk zenéket. Én pl a sokak által ingerszegénynek és monotonnak tartott techno tücctüccöket nagyon szeretem (diumdisu :) de megértem, ha valakinek nem jön be, a haver meg betett egy valami nagyon hangzatos, a Nightwishre emlékeztető női hanggal éneklő, dallamos, de nagyon metált. Hogy ő meg erre hogy felpörög. És ekkor mondtam neki, hogy azt hallom, hogy kidolgozott, jól összerakott, igényes zene, de engem meg lehoz az életről is és nagyon nyomasztólag hat. Amúgy a Nightwist sem szeretem, inkább tiszteletben tartom.
Szóval ennek mi lehet az oka, hogy homlokegyenes ellentétes érzéseket is kiválthat ugyanaz?
Nightwish és társai hívő vagyok. A zene olyan dolog, hogy ízlésben különbözőek vagyunk, így az érzés, amit a hallott zene vált ki, egyénenként más területet ingerel az agyban.
Ugyenez a helyzet a körömpörkölttel és a pacallal. Az ízeket a nyelvünkkel érzékeljük, mindenki ugyanazt az ízt érzi, de az agyban kialakul egy válaszreakció, ami mindenkinél más. Ez a vélemény.
Nálam a rockzene ami "életben tart" ezt érthetjük szó szerint...
Nem a pia végett járok koncertre mert nem iszom....
S a legjobb amikor 40+osan is párban megéled az érzést....
Sajnos most nincs kivel, de remélem lesz.... 🙂
Aki ugyanígy érzi szerintem tudja miről beszélek 46f
"Elöször is, aki nem szereti a metált az buta igénytelen tömegember."
Ne haragudj, de ez a hangvétel nem ide való.
Ízlésről nem vitatkozunk, azt elfogadom, ha valakinek tetszik azt is ha nem, de ez a magyaros savankás élbőlítélkezés ez csúnyán lerontja a színvonalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!