Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Magyarországon a magyarok...

Magyarországon a magyarok lustasága miatt nem növekszik a gazdaság?

Figyelt kérdés

Itt Ausztriában azt vettem észre az itteni emberekről hogy ha munkáról van szó, nem jajgatnak mint mi magyarok, és minden megcsinálnak szorgalmasan.

Az itteni emberek olyanok hogy ha munka közben valamit meg kell csinálni, nincs olyan hozzáállásuk a dolgokhoz mint mi magyaroknál hogy “jóvanazúgy, mikor megyünk má haza, mikor lesz má 4 óra” stb…

2023. nov. 25. 17:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
90%
Látod, itt különbözik a posztkommunista a kapitalistától (minden szinten, az egységsugarú jómunkásembertől a politikai elitig)
2023. nov. 25. 19:16
 12/16 anonim ***** válasza:
Itt ha keményen dolgozol akkor legközelebb már az a szint az elvárás Tőled! És ezért egy kanyit centtel se kapsz többet mint az akk tojik bele az egészbe. Mikor még gyári melós voltam is ez volt. Futkozni kellett a gépek között ( műanyag fröccsöntött cuccok egyik géptől a másikig) mikor már jól ment 1 gép kaptál kettőt. Látták hogy nem okoz gondot a két gép kezelése ezért két hét elteltével már 4 gépet vittem a gyár egyik végéből a másikba futkoztam hogy az anyagot leszedjem a sorról hogy tudja lökni a gép a többit mert addig áll a gép míg nem szedem le a sorról amik kijöttek már. Ment 4 gép is simán de majd vele szakadtam és mégse kaptam egy forinttal se többet azoknál akik csak ültek egy vagy két gépnél. Na itt állítottam le magamat és onnantól tojtam rá és mikor jött a főnököm hogy a 4 gépből kettő áll akkor széttártam a kezem hogy ennyit bírok max kettőt. Persze ez nem volt igaz de akkor se volt a hajlandó onnantól kezdve törni magamat. Ezt Ausztriában minimum a havi fizetésbe beépítik bónuszként ha jól teljesítesz. És akkor csodálkozol ha senki nem töri itthon magát?
2023. nov. 25. 19:58
 13/16 anonim ***** válasza:
Miért törném magam? A közszféra, állami cégeknél nagyjából így is, úgy is ugyanannyi marad a fizu. A multiknál úgy szintén. A magyar vállalkozók, cégek, kft, stb. lassan már azt sem tudják mit találjanak ki a fizu emelés ellen, néha még a bejelentés ellen is. Ha valahol egy ember "kiesik" a többi végzi az ő munkáját is. A seggnyaló, nyáladzók, lusták munkáját úgy szintén.
2023. nov. 25. 22:47
 14/16 anonim ***** válasza:
93%
Nem azért, hanem mert ami nincs lebetonozva, azt mindent vihetőnek gondolnak.
2023. nov. 25. 22:48
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

10

Nem kell túlozni, csak 7 évet dolgozol kint. :P

2023. nov. 25. 23:46
 16/16 anonim ***** válasza:

leegyszerűsítve, mert beteg a magyar társadalom és mindenki arra törekszik, hogy minél többet lopjon a közösből,minél kevesebb munkával aminek a legegyszerűbb módja a kapcsolatok általi, talpnyalással érvényesülés. a pénz a legfőbb emberi értékmérő, így akinek kevesebb van azt lenézi az, akinek több van. Ezért a kizsákmányolás, a lopás, a csalás, a könyöklés az emberek közti agresszió, rosszindulat általános jelenség és mindenhol jelen van.

Ilyen korrupt és igazságtalan környezetben a termelékenység, a hatékonyság értelemszerűen jóval alacsonyabb lesz, mint Nyugaton, ahol a kérdező által említett mentalitással lehet érvényesülni és kevésbé a kapcsolatok számítanak.

2023. nov. 27. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!