Egészség vagy kötelesség, kötelesség vagy egészség? Szerinted melyik az első?
Egy illeto mondta, majd elarulom ki, hogy elobb a kotelesseg jon.
Masik illeto, ezt is elarulom, az egeszseg.
Szerinted melyik?
En nem irom le az en velemenyem, mert akkor mar a szavazas torzult lenne, fixalt, esetleg itelkeznek valamiert.
Elertuk a 10. kommentet.
Az elsot egy pszichiater mondta nekem, szamomra, mint beteg. Nem magara ertette. A munka kapcsan jott elo. En meg mondtam neki, hogy igen, de ahhoz, hogy funkcionaljak az elet teruletein, ahhoz fel kell epulnom. Ezzel nem ertett egyet. Az o feladata lenne helyre allitani pszichologussal egyutt, hogy egy viszonylag toleralhato epizod nelkuli es autoaggresszio nelkuli meg hisztrionikus epizod nelkuli eletet kezdjek elni, mert sorra fognak kirugni. Es jol fog szerepelni a CV-m ben. (friss diplomas)
A masikat egy pszichologus mondta, hogy addig nem fog tudni a tarsadalomban funkcionalni, ameddig nincs rendben az egeszsege.
14
Na ezert akartam minel anonimabba tenni a dolgot :) Es sikerult is ahogy latom, jonni fog meg hasonlo komment. Nem tagadom, vannak tolvaj pszichologusok meg pszichiaterek is. De nem mind olyan..
A pszichologus 1.5 evig birt engem, nem hazudok 7500 ft-ot kert el per 45 perc. Mindenkitol. A Pszichiater TB-s.
14, pszichológus és pszichiáter is éppgy "van" TB-re. Azért csak "van" mert valójában fullon vannak és baromira nem érhetőek el. Így maradt a magán, ami mindkettő esetben 15nél kezdődik jellemzően.
Kérdező. Valahol mindkettőnek igaza van. Ráadásul az sem mindegy melyik korosztályról van szó, elvégre, az 50es éveikben élők és fölfelé hajlamosak a munkát maguk elé helyezni, míg az Y generáció és az utánuk jövők szarnak a munkára, ha az belerondít az életükbe.
Persze mint mindig, a középút lenne az ideális. Teljesítsd a kötelességedet anélkül, hogy rámenne az egészséged. Nem lehetetlen azért, napi 8 óra munkába nem szokás beledögleni. És tartsd szinten az egészségedet, hogy az ne menjen a kötelességed rovására. Ez része a work-life balance-nak amire biztos van magyar kifejezés is, de még senkit nem hallottam, hogy használta volna:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!