Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egészség vagy kötelesség,...

Egészség vagy kötelesség, kötelesség vagy egészség? Szerinted melyik az első?

Figyelt kérdés

Egy illeto mondta, majd elarulom ki, hogy elobb a kotelesseg jon.

Masik illeto, ezt is elarulom, az egeszseg.

Szerinted melyik?

En nem irom le az en velemenyem, mert akkor mar a szavazas torzult lenne, fixalt, esetleg itelkeznek valamiert.

2023. nov. 22. 12:45
1 2
 11/17 Metionin ***** válasza:
29%
Helyzetfüggő. Voltam olyan helyzetben, hogy az egészségem rovására is dolgoznom kellett, különben mehettem volna az utcára. De alapvetően az egészséget fontosabbnak tartom hosszú távon, csak a szükséghelyzet az szükséghelyzet.
2023. nov. 22. 14:26
 12/17 anonim ***** válasza:
Egyik felőrli a másikat, tehát nincs igazán jó megoldás.
2023. nov. 22. 17:39
 13/17 A kérdező kommentje:

Elertuk a 10. kommentet.

Az elsot egy pszichiater mondta nekem, szamomra, mint beteg. Nem magara ertette. A munka kapcsan jott elo. En meg mondtam neki, hogy igen, de ahhoz, hogy funkcionaljak az elet teruletein, ahhoz fel kell epulnom. Ezzel nem ertett egyet. Az o feladata lenne helyre allitani pszichologussal egyutt, hogy egy viszonylag toleralhato epizod nelkuli es autoaggresszio nelkuli meg hisztrionikus epizod nelkuli eletet kezdjek elni, mert sorra fognak kirugni. Es jol fog szerepelni a CV-m ben. (friss diplomas)

A masikat egy pszichologus mondta, hogy addig nem fog tudni a tarsadalomban funkcionalni, ameddig nincs rendben az egeszsege.

2023. nov. 22. 17:45
 14/17 anonim ***** válasza:
26%
A pszichológus azért mondta mert fizetsz neki jó sokat a kezelésekért, tehát neki első az egészség. A pszichiáter ingyenes ha állami, vagy kevesebbet keres rajtad, és lehet lelkiismeretesebb is.
2023. nov. 22. 18:11
 15/17 A kérdező kommentje:

14

Na ezert akartam minel anonimabba tenni a dolgot :) Es sikerult is ahogy latom, jonni fog meg hasonlo komment. Nem tagadom, vannak tolvaj pszichologusok meg pszichiaterek is. De nem mind olyan..

A pszichologus 1.5 evig birt engem, nem hazudok 7500 ft-ot kert el per 45 perc. Mindenkitol. A Pszichiater TB-s.

2023. nov. 22. 18:37
 16/17 anonim ***** válasza:

14, pszichológus és pszichiáter is éppgy "van" TB-re. Azért csak "van" mert valójában fullon vannak és baromira nem érhetőek el. Így maradt a magán, ami mindkettő esetben 15nél kezdődik jellemzően.

Kérdező. Valahol mindkettőnek igaza van. Ráadásul az sem mindegy melyik korosztályról van szó, elvégre, az 50es éveikben élők és fölfelé hajlamosak a munkát maguk elé helyezni, míg az Y generáció és az utánuk jövők szarnak a munkára, ha az belerondít az életükbe.

Persze mint mindig, a középút lenne az ideális. Teljesítsd a kötelességedet anélkül, hogy rámenne az egészséged. Nem lehetetlen azért, napi 8 óra munkába nem szokás beledögleni. És tartsd szinten az egészségedet, hogy az ne menjen a kötelességed rovására. Ez része a work-life balance-nak amire biztos van magyar kifejezés is, de még senkit nem hallottam, hogy használta volna:D

2023. nov. 22. 19:58
 17/17 A kérdező kommentje:
Ezt nehez lenne eloadni egy epilepsziasnak akinek a gyogyszerek alig hatnak, kezeles-rezisztens sulyos klinikai depressziosnak, rapid ciklusu bipolar I nek vagy szenvedely fuggonek (sulyosabbak pl. alkohol, drogok pl heroin).
2023. nov. 22. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!