Ha mindenki szőke👱👱♀️, kékszemű,🍬zabáló milliárdos akar lenni, az azt jelenti hogy büdös nagy az egója?
Többet és többet és többet...
Mi hajtja ezeket?
Milliárdos akarok lenni, de szőke és kék szemű nem. A szemem színével elégedett vagyok, meg a hajszinemmel is. Sose festettem, nem is fogom.
Zabálni sem szoktam. Eszem, mikor kell, de ennyi.
Szóval a válasz a kérdésedre az, hogy nem. Nem mindenki, mert én nem.
Nem is az a lényeg hogy kamu -e vagy sem, hanem hogy ez válik "általánossá", ma mindenki "szőke-kékszemű milliárdos" akar lenni! Ez miből fakad?
Ha valakinek ez és csakis ez a prioritása, annak nem hatalmas az egója?
Nem a hatalmas egójára hatnak ezek a "kiválasztott" médiacelebek?
De mint tudjuk, arra tudnak hatással lenni, aki olyan is!
Mi van manapság? A legkevesebb energiabefektetéssel dollármilliókat keresni és ezzel villogni.
A felszínesség csimborasszója!
Tehát nem jelented ki.
Oké, akkor a kérdés továbbra is áll: honnan jött, hogy mindenki ilyen akar lenni?
Lehetőleg most válasozlj olyat, amit komolyan is gondolsz.
Alapvetően hibásan használsz fogalmakat és téves következtetéseket vonsz le ezek alapján.
Akinek nagy az egója, vagyis sokra tartja magát, az pont hogy nem sóvárkodik mások eredményei és sikerei után, hanem lenézi őket.
Vágyakozni, irigykedni, másmilyenné válni pont azok szoktak általában akarni, akiknek az egója, önrétékelése hiányos és azzal akarnák a saját egójukat megerősíteni, feltornázni, hogy megszereznek olyasmit, amit irigyelnek másokban és azt hiszik, hogy azok a menő dolgok majd megoldják a problémáikat.
Általában tévesen. Ugyanis a belső hiányosságok fő jellemvonása, hogy külső tényezőkkel nem nagyon lehet őket helyrehozni. Ha tárgyaktól, külső tényezőkből meríted az önértékelésed, akkor ezektől függni fogsz, az elvesztésüktől ugyanúgy összeomlik a kívülről merített önértékelés és küzdhetsz tovább a korábbi problémákkal ugyanonnan, ahol korábban voltál.
Sokkal jobb az önértékelést belső tulajdonságokból, elsajátított készségekből, tudásból, tapasztalatokból meríteni, amit nem tud az ember elveszíteni.
A média (nem csak most, hanem mindig is, de egyre inkább) elég torz mintákat mutat nem csak szépség ideálokban, divat mintákban, hanem siker és karrier célokban is. Már nagyon régóta a celebek, influencerek majmolása megy, ez csak egyre extrémebb mértéket és módokat ölt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!