A küzdősportolók miért ennyire népszerűek?
Ökölvívók, MMA harcosok, thaiboxosok... milliók imádják, rajonganak értük, hatalmas vagyonokat és hírnevet szereznek.
De miért? Mi is az a teljesítmény, amiért ennyire ünnepelni kellene őket? Az, hogy meg tudnak verni másokat? Az ennyire dicséretes, hogy kárt tesznek másokban fizikailag? Azt kell ünnepelni, hogy leütötte/lerúgta a másik embert? És a tömeg ünnepli azt, hogy a másik ember lehet éppen maradandó károsodást szenvedett el.
Számomra ez egész egyszerűen primitív barbár mentalitás. Mintha megragadtunk volna az őskorban. Ez az egész küzdősport-verseny egy modern kori gladiátorharc. És az embereknek ez kell.
Valaki magyarázza el kérem, hogy mi a jó ebben.
"Selyempapírba csomagolt primitív erőszak és gladiátorharc."
Nem látsz bele. Nem is kell.
Őszintén szólva sztem inkább a prolik között népszerű, tisztelet a kivételnek.
A nem túl bonyolult vagy igényes magyar átlagnőnek általában bőven elég ha domináns és nagydarab/küzdősportos a férfi, mert meg tudja védeni, azt kész.
Ha beleolvasol a küzdősportos kérdésekbe, azt látod, hogy azért a küzdősportosok többsége elég lekezelő, frusztrált, nem túl intelligens ember.
26: tehát ha én nem nézem jó szemmel, hogy: egy ember éppen maradandó károsodást okoz egy mások ember egészségében (mondjuk egy jó kis agyi sérülést), ezért pénzt kap, a közönség meg üdvrivalgásban tör ki...
akkor én puhapöcs vagyok?
Ezek a kőkemény emberek miért nem mennek inkább akkor kommandósnak? Vagy a Francia Idegenlégió is simán fogadná őket.
Az állításom továbbra is a következő:
Az Erőszak nem lehet szórakoztatási forma.
De lehet már te is sok ütést kaptál az agyadra, azért nem fogod fel, amit írok.
26:
Hát igen, ezzel a kommenteddel is azt bizonyítod, hogy értelmes, kiegyensúlyozott emberek szeretik a küzdősportokat :D "oltják, puhapcs". Mintha egy 12 éves gyerek írta volna ezt a kommentet.
Akkor ezek szerint:
nem szeretem a küzdősportokat = nem vagyok sportos, nem nézek ki jól?
mindig tanul vmi újat az ember a gyk professzoraitól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!