Ha valaki csak a hűtőben/kamrában/garázsban szenved a hoarder (kényszeres gyűjtögetés, ki nem dobás) betegségtől, az lehet rosszabb, vagy ez valami enyhe verzió?
Van munkatársam, aki ilyen. Hiába teszünk rendet, kéri meg a felettes a rendrakásra, pár hét/hónap, és ugyanott vagyunk.
Nem enyhe verzió ez sem. Aki nem szereti a reendetlenséget, annak egy ilyen mellett bünti az éet - bár aki gyűjtöget, annak is megvan a saját logikája.
Amíg kontroll alatt tartja valamennyire, az jó. Baj van ha mar ösvényeken kell járni a házba, beúszni a lom közt.
En mindent amit nem használok, eladom a marketplacen, ha nem akarnak penzt adni érte, ingyen elajandekozom.
Ajtóig jönnek, itt veszik át, nem kell vigyem sehova! Kényelmes.
Mikor új szőnyeget rendeltem, eladtam a régieket apró pénzért , csak ne álljanak a sarokban, pedig 2 évesek voltak. De irtózom a halmoktól, a “majd jó lesz valamire ruháktól.
Csak az utóbbi hónapban elajándékoztam 2 helly hansen kabátom mert nem hordom, full jók voltak, konyhaszékeket 4 darabot mert újakat rendeltem , csomó cucc kb 80 kiló ment a textil leadóba kb 1,5 év alatt.
Foteleket adtam el, táskák amiket nem hordok.
Hogy a lakás legyen áttekinthető es szabadon áramoljon a csi.
Pincémet átadtam a szomszédoknak, tehat nincs is hol gyűjtsek.
Es nem is akarok.
Ha veszek 5 új zoknit, 3 régit biztos kidobok. Haziruháim is új tréningek, sportcuccok de nem draga ilyen hennes o mauritz. Utálom a port a koszt a gyűjtést, a lomokat es azok kerülgetését lehet azert mert szegeny nagyanyám volt olyan. Minden egyszer jó lesz majd felkiáltással meg volt gyűjtve.
Volt ferjem se szívesen vált meg a dolgaitól, de nem szemetet gyűjtött, es azonkívül épített az udvaron kulön egy kis sufnit a dolgok tárolására, nem a házban tartotta a dolgokat.
Viszketek a gyűjtestől
Ma lattam egy szőnyegem a sarokban, amit egy eve rendeltem es azóta újat vettem, es tudtam hogy soha többet nrm fogom letenni. Feltettem a marketplacere, jelentkeztek vagy 20 an, abból 5 volt komoly vevő es el is adtam , 20 euróért. Igaz, 90 ért vettem, rafizettem, de nem is fogja itt a port. Meg 2 ev a sarokba es mar senki nem adott volna érte penzt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!