Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az izraeliek bőrszínre hogyhog...

Az izraeliek bőrszínre hogyhogy ennyire vegyesek ha elvileg csak zsidók élhetnek Izraelben?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/shorts/pdVvqu6ns-4

Van itt skandinávszőke, európai fehér és arab barna csaj is.

Arról nem is beszélve, hogy rengeteg olyan izraeli katonai videót láttam, ahol full fekete (afrikai) katona is látható volt izraeli egyenruhában.

Úgy tudtam eddig, hogy a zsidók fehér max kreolbőrűek fekete szakállal (férfiak) és barna hajjal/szemmel (nők).

2023. okt. 28. 12:56
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
53%

10

En most nem tarsadalmi berendezkedesre gondoltam vagy ideologiara, hanem etnikum, genetikara egy szemelyrol akinek az 5 - 6 generacioval hatrebb tobb israeli felmenoje volt.

Mar pedig 1. rabbi deak teren azt mondja Igen jelentosen szamit a zera yisrael mint zsido etnikum, ha nem vagy zsido vallasu akkor szivesen atterit ott helyben.

2. rabbi valahol olaszliszka Szerencs fele azt mondja, Nem. A zera israel a Torah vagy miben azt mondja xy, hogy nem ismeri el oket semmifele kepp.

3. rabbi azt allitja, ilyen nincsen, csak anyai agon lehet az israeli etnikumsagot es "vallast" orokolni.

Na akkor most melyik.

2023. okt. 29. 12:30
 12/13 anonim ***** válasza:
52%

Amugy sz*r, de nemtom miert, lehet koze van hozza, de egy arab etnikumu haverommal eddig semmi gond nem volt, es mostanaban nem keres. Mindig en hivom, erre kozolte, hogy belekezd egy projektbe, szoval lehet egy evig nem beszelunk.

Meg regen mondtam neki, hogy zera yisrael vagyok de csak poenbol mert nem igazi "israeli" hanem ilyen genetikailag valahol volt valami azt kesz es nevettunk egyet. Nemtom o ezt megjegyezte-e. Mondta, egyszer egy masik haverjaval hasonlo volt a helyzet, de a srac "igazi" zsido volt. Annyiban maradtak, hogy o addig utalni fogja a zsidokat ameddig nem ismerik el palesztinat.

Es most pont arab-israel haboru van... Erre baratsagok mennek el, meg igy is..

2023. okt. 29. 12:35
 13/13 anonim ***** válasza:
71%

"Van itt skandinávszőke, európai fehér és arab barna csaj is."

Honnan veszed, hogy arab barna csaj? Azért mert barna a bőre és sötét a haja? Izraelben sok arab él, de nem csak az araboknak van ilyen külseje hanem sok zsidónak is.

A zsidó vallásba aki betér, onnantól kezdve maga is és a jövőbeli utódai is teljes értékű zsidónak fog számítani. Emiatt is és a történelmi keveredés miatt is változatosak külsőleg a zsidók, és sok féle altípusuk létezik.

A fehérbőrű és skandinávszőkék az askenázi zsidók, ők azoknak a zsidóknak a leszármazottai akik Kelet- és Közép-Európában telepedtek meg. A Holokauszt legtöbb zsidó áldozata is ebből a csoportból való.

A szefárdi zsidók a középkorban az Ibériai-félszigetről kiüldözött zsidók leszármazottai, akik utána Észak-Afrikában telepedtek le, de ott is üldözték őket. A mizrahi zsidók pedig a Közel-Keleten szétszóródott zsidók, őket a 20. század folyamán Izraelbe menekültek miután a legtöbb arab országból száműzték őket is. Ez utóbbi két csoport az aki közel-keleti külsővel rendelkezik.

A feketebőrűek pedig az etiópiai zsidók, igen ilyenek is vannak. Nagyjából 200 ezer főt számlálnak és a 70-es és 80-as években a többségük elhagyta Etiópiát és Izraelben telepedtek le.

Izrael az összes zsidó csoportnak automatikusan állampolgárságot ad, ezért települtek be a 20. században a világ minden részéről.

márc. 11. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!