Mással kifizettetni valamit majd utólag benyögni hogy majd később fizeted ki?
Figyelt kérdés
Csak múlt hónapban 2* jártam így. Van egy örökölt házunk az öcsémmel, jött egy 60 ezres költség rá, mondta hogy fizessem már ki, ideaadja a felét. Kifizettem, erre közli, hogy majd amúgy csak következő havi fizunál (3 hét múlva) tudja odaadni. Jó,tényleg odaadta amúgy. Utána egyik haverom mondta hogy menjek már el vele az Azariah koncertre, vegyem már meg a jegyeket egyben, neki nincs ideje, és elutalja. Megvettem, erre beközölte,hogy nincs most rá pénze, majd jövőhéten vagy azutánin kap fizut, majd akkor odaadja..Csak engem néznek hülyének állandóan? Meg szerintem bunkóság ez? Mondjuk tanultam az esetből, többet csak előre utalás után fizetek ki bármit is, én se vagyok milliomos, jó kapcsolat ide vagy oda.2023. okt. 23. 10:58
1/5 anonim válasza:
Jogos a kiakadásod, ezt valóban előre szokás jelezni!
2/5 anonim válasza:
Olyannak adok kölcsön akivel muszáj találkoznunk néha mert ha nem adja vissza nem leszünk jóba. Viszont ha ritkán találkoztok vagy annyira nem is ismeritek egymást akkor nem. Még "haverom" is lopott már így megy 10 ezer forintra. Vissza se adta de még van pofája rá 2 hónapra kölcsön kérni 30 ezret messengeren.
Nem tudom már hol hallottam de mindig úgy adj kölcsön, hogy nem várod vissza. Ha már olyan dolog hogy várod vissza inkább ne js add oda.
3/5 A kérdező kommentje:
Jogos, bár ez nem egészen kölcsön volt, mert mind a kettő azt mondta odaadja csak intézzem, nem derült ki hogy 1 hónap múlva adják oda..
2023. okt. 23. 11:25
4/5 anonim válasza:
Az a bunkóság benne, hogy kész helyzet elé állít. Tehát előre nem szól, hogy figyu, csak egy hónap múlva tudom majd utalni. Ezt akkor nyögi be, amikor már kifizetted a dolgot, és igen, így türhőség (még akkor is, ha tudod nélkülözni addig a pár hétig).
5/5 anonim válasza:
Mindig voltak és mindig is lesznek potyázó emberek.. Ilyenekbe sajnos bele lehet futni. Az még a jobbik eset, ha megadják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!