Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintem ez nem igaz kőszívű...

Szerintem ez nem igaz kőszívű a cikk írója a szeretet hiányos embert esetleg gyereket tüntetik úgy fel mintha rossz lenne gonosz ez nem igaz mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

2023. okt. 22. 21:40
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

10, sem a kérdés, sem a cikk nem azokról a pszichés zavarokról szól amiről te beszélsz. Minek hoztad ide akkor? Mert más is lehet pl manipulatív? Na ne mondd...

Kérdező!

Gyereket ne keverj ide, a cikk sem gyerekekről szól.

És ki fest le gonosznak bárkit is? Manipulatívnak lenni valóban nem épp szép dolog, de a pszichés problémák nem arról szólnak, hogy valaki ognosz vagy sem, hanem arról, hogy az érzései ilyen reakciót váltanak ki belőle, ilyen cselekvésre ösztönzik. Ennek semmi köze a gonoszsághoz.

Kicsit olyan, mintha a demens ember hülyeségeire azt mondanád, hogy rosszindulatból fakadnak. Nem. Pusztán a demencia demenciából fakadnak.

Ugyanígy a szeretethiányos ember sem azért manipulatív, mert gonosz, hanem mert éhezik a szeretetre és ha nem kapja meg szép szóval, akkor kicsikarja másokból. Mert szüksége van rá, mint mindnekinek.

Ez kőszívűség? Nem. Ez tény. Persze vitatkozhatsz a gravitációval is, hogy kőszívű, amiért lezuhannak a feldobott dolgok, de tényekkel kár vitatkozni, nem jószívűségből vagy kőszívűségből működnek úgy ahogy.

2023. okt. 22. 23:08
 12/12 anonim ***** válasza:

11!

A kérdés egy zagyvaság, a cikket pedig azután linkelte, hogy megírtam a választ :)

2023. okt. 22. 23:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!