Mikortól hívunk valakit néninek vagy bácsinak?
Semmikortól. Néni a nagynénéd, bácsi a nagybátyád.
N
Remélem nem komoly a kérdés. Egy 6 éves kb minden nála idősebb gyereket lecsókolomoz.
Ezen akadtál ki? Én meg rajtad.
Én nem hiszem, hogy korkülönbség függvénye lenne. Engem 12 évesen nénizett le egy felnőtt ember. (Orvosnál mondta a gyerekének, hogy engedje oda a nénit.)
Kisgyerek korban egy gyereknek még minden felnőtt néni vagy bácsi (általános iskolában, óvodában), utána pedig ahogy szeretné az nénizett/bácsizott illető, vagy ahogy megszokták/megbeszélik. Nálunk gimi elsőbe mondták, hogy innentől a néni/bácsi el van felejtve a tanárokat illetően, mindenki tanárnő, tanár úr. Egy olyan idősebb tanár volt, aki azt mondta, hogy ő a bácsit szeretné.
Kb 5-6 èves korig. Utána jobb helyeken megtanulják, hogy ezt nem illik. Sok helyen viszont nem csak a szülő, de a tanár is tirpák így marad a gyerek a csókolom nèni teccik stílusnál.
Láttam már olyat is, hogy az 50 èves nő csókolom teccccik tudnizott egy látszólag is fiatalabb 40esnek.
Tehát vannak akik tapló parasztok maradnak öreg korukra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!